18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

ΜΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 30ΧΡΟΝΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ ΣΤΟ ΚΙΕΒΟ

Φως Φαναρίου

Βιβλίο για τα 30 χρόνια του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου παρουσιάζεται στο Κίεβο, αύριο Τετάρτη 18 Αυγούστου 2021, δύο μέρες πριν την άφιξη του Πατριάρχου στην Ουκρανία για επίσημη επίσκεψη.

Η έκδοση αυτή αποτελεί μια περιγραφή των δραστηριοτήτων του Πατριάρχου Βαρθολομαίου, σχετικά με τον Τόμο της Αυτοκεφαλίας της Εκκλησίας της Ουκρανίας και την συμβολή Του στην στερέωση και ανάπτυξη της αρτιγέννητης Αυτοκέφαλης Εκκλησίας.

Σκοπός του βιβλίου είναι η εξοικείωση των αναγνωστών με το σπουδαίο έργο του Οικουμενικού Πατριάρχου, τονίζεται η πνευματική σύνδεση μεταξύ Κιέβου και Κωνσταντινουπόλεως και αναδεικνύονται οι προσωπικές προσπάθειες του Παναγιωτάτου για την οργάνωση της εκκλησιαστικής ζωής της Ουκρανίας.

Το βιβλίο στηρίχτηκε σε ελληνικές και αγγλόφωνες πηγές της Ουκρανίας, καθώς και σε έγγραφα από το προσωπικό αρχείο του Μητροπολίτη Περεγιασλάφ και Βισνέφσκι Αλεξάνδρου.

Το βιβλίο κυκλοφορεί στην επέτειο των 30 χρόνων Ανεξαρτησίας της Ουκρανίας.

Πρόκειται για ένα κοινό έργο του ′′Σταυροπηγίου του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Ουκρανία′′ και του Ιδρύματος του μακαριστού Μητροπολίτη Κιέβου Βλαδιμήρου.

Ομιλητές, κατά την παρουσίαση του βιβλίου, θα είναι ο Έξαρχος του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Ουκρανία, Επίσκοπος Κομάνων Μιχαήλ (Ανισένκο), ο Μητροπολίτης Περεγιασλάβ Χμελνίτσκι και Βισνέφσκι κ. Αλέξανδρος (Ντραμπίνκο) κ.α.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ