17.6 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Η εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στις Βρυξέλλες

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια τιμήθηκε η Θεομητορική εορτή της πανσέπτου Κοιμήσεως και Μεταστάσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου στην καθέδρα της Ιεράς Μητροπόλεως Βελγίου.

Την Κυριακή, 15 Αυγούστου 2021, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελγίου και Έξαρχος Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κ. Αθηναγόρας, μετέβη στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Βρυξελλών, όπου χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας.

Κατά τη διάρκεια του Ιερού Κηρύγματος ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε εμπνευσμένα στο πρόσωπο  της  Παναγίας Μητέρας μας σημειώνοντας πως «η Θεοτόκος, το εργαστήριο της ενώσεως των δύο φύσεων, είναι η «πάντων χαρά» και «η του κόσμου ελπίς», ο αγιασμός όλης της κτίσης. Όχι μόνο διότι έχει γίνει μητέρα και μεσίτρια όλων των ανθρώπων, αλλά, κυρίως, διότι μας αγιάζει οδηγώντας μας στην πηγή της ζωής, τον Σωτήρα Χριστό, και βεβαιώνει μέσα μας την πίστη στην Ανάστασή Του».

Σε άλλο σημείο του λόγου του ανέφερε «Η Παναγία μας είναι η πρώτη που έδρεψε τους καρπούς του έργου της σωτηρίας στο οποίο συνεργάστηκε. Αν ο Χριστός μας έσωσε όλους με το Σταυρό και την Ανάστασή Του, η Θεοτόκος γίνεται η πρώτη που βιώνει αυτή τη νίκη. Διότι όντας η μητέρα της ζωής μετατέθηκε στην αληθινή ζωή της Βασιλείας του Υιού και Θεού της, πιστοποιώντας τους καρπούς της σωτηρίας μας από τον νικητή του θανάτου Κύριό μας».

Πριν από την απόλυση ευχαρίστησε τους συλλειτουργούς Ιερείς, τους Ιεροψάλτες και τον ευσεβή Λαό του Θεού, μεταξύ του οποίου παρέστησαν ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στο Βέλγιο, κ. Βασίλειος Ζαρμπάλης, και ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητος Βρυξελλών, κ. Δημήτριος Αργυρόπουλος, ενώ ευχήθηκε «η Αγία Θεοτόκος, η πανήγυρις του σωτηρίου συναλλάγματος, να σκέπει την ζωή μας και να είναι η παραμυθία, η χαρά και η ελπίδα μας.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ