17.2 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Η ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ ΣΤΗΝ ΙΜΒΡΟ (ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ)

Στις Εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, ο οποίος συμπληρώνει φέτος 60 χρόνια ιεροσύνης και 30 χρόνια θεοφιλούς Πατριαρχίας συμμετείχε η Γυναικεία Χορωδία της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως «Αγία Κασσιανή η Υμνογράφος», ύστερα από πρόσκληση του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου Ίμβρου και Τενέδου κ. Κυρίλλου και με την ευχή του Γέροντά της Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα.

Την Παρασκευή 13 Αυγούστου 2021, στη μαγευτική τοποθεσία Σπηλιά στα Αγρίδια της Ίμβρου, γενέτειρας του Οικουμενικού Πατριάρχη, η Γυναικεία Χορωδία παρουσίασε Συναυλία, με έντεχνα τραγούδια και μελοποιημένη ποίηση, επισφραγίζοντας τον κύκλο των επετειακών εκδηλώσεων.

Τη χορωδία συνόδευε και η δημοφιλής καλλιτέχνης κ. Ντιλέκ Κοτς.

Οι, υπέρ τους 350, ακροατές παρακολούθησαν το καλλιτεχνικό πρόγραμμα συγκινημένοι ανακλώντας όμορφες στιγμές από το παρελθόν. Στο τέλος, όλοι μαζί εξέφρασαν τη χαρά και τον ενθουσιασμό τους με χορούς κυκλωτικούς.

Τη Συναυλία τίμησαν με την υψηλή παρουσία τους ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρος, ο Μητροπολίτης Κιέβου κ.κ. Επιφάνιος, η πρόξενος κ. Γεωργία Σουλτανοπούλου, Αρχιερείς του Οικουμενικού Θρόνου, Άρχοντες Οφικιάλιοι, ο Πρόεδρος της Ιμβριακής Ένωσης Αθηνών κ. Γεώργιος Παπαθεοδώρου και πλήθος κόσμου.

Η Α.Θ.Π. ο Οικουμενικός Πατριάρχης, στο κλείσιμό του, αφού ευχαρίστησε το Μητροπολίτη Ίμβρου και Τενέδου κ. Κύριλλο για την επιτυχημένη διοργάνωση των επετειακών εκδηλώσεων, διατύπωσε θερμές ευχαριστίες προς το Σεβασμιώτατο κ. Βαρνάβα, ο οποίος δια πολλών τρόπων εκδηλώνει την αφοσίωσή του στο Πατριαρχείο και στον Πατριάρχη του Γένους ένας από τους οποίους είναι και η αποστολή και συμμετοχή της Χορωδίας της Μητρόπολης σε σημαντικά γεγονότα της ζωής του Πρώτου της Ορθοδοξίας.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ