24.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Κύπρου Χρυσόστομος Β’: Ηγήτορας και ηνίοχος της Ορθοδόξου Εκκλησίας ο απλούς και εν ταυτώ μεγαλοπρεπής Βαρθολομαίος

Αγγελιαφόρος

Εορτάστηκαν στην Ίμβρο τα 60 χρόνια από την εις διάκονο χειροτονία του Οικουμενικού Πατριάρχη συλλειτουργούντων των Αλεξανδρείας, Κιέβου, Κιτίου και Μαρωνείας

“Απευθύνομεν τον εναγώνιον λόγον ημών προς άπαντας τους αδελφούς εν τη Ορθοδόξω Εκκλησία: «Στώμεν καλώς, αδελφοί, στώμεν καλώς! Άπαντες, ομοθυμαδόν, επί τω άρματι της μιάς αγίας, καθολικής και αποστολικής Εκκλησίας, με απλανή ηγήτορα και ηνίοχον τον απλούν και εν ταυτώ μεγαλοπρεπή Βαρθολομαίον, αφήνοντες όπισθεν ημών τας ψυχοφθόρους αποσκευάς των εγωισμών, των προσωπικών απόψεων  και των εθνικών επιδιώξεων, ώστε να οδηγήση  την του Χριστού Νύμφην, Εκκλησίαν  εις νομάς σωτηρίους «έως εσχάτου της γης» (Πραξ. Α΄ 8)”. Με τους λόγους αυτούς έκλεισε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β’ τον χαιρετισμό του για την σημερινή 60η επέτειο της εις διάκονον χειροτονίας του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου. 

Στον χαιρετισμό, που ανέγνωσε στο τέλος του συλλείτουργου ο εκπρόσωπος της Εκκλησίας Κύπρου και του Προκαθημένου της, Μητροπολίτης Κιτίου Νεκτάριος, ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Β’ , αναφερόμενος στην προσωπικότητα και το έργο του Οικουμενικού Πατριάρχη, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι ο κ. Βαρθολομαίος:

*Λαμπρύνει επί τρεις δεκαετίας όχι  μόνον τον Πατριαρχικόν θρόνον, αλλά έτι μάλλον και την καθόλου Ορθοδοξίαν, την οποίαν αναδεικνύει αενάως πολύκαρπον και αγλαόκαρπον!  Το εκκλησιαστικόν αυτού έργον κατά την διαρρεύσασα τριακονταετία υπήρξεν – και συνεχίζει να είναι – πολύμορφον, πολυσήμαντον και πολυσχιδές.

*Άσβεστος  πόθος Του είναι να μπορέσει η Ορθόδοξος Εκκλησία να ανταποκριθή εις τα αγωνιώδη κελεύσματα των καιρών, να εμπνεύση την πίστιν εις την Θεία του Κυρίου Πρόνοια, και να προσδώση πνευματικήν κατάφασιν εις τα προβλήματα του ανθρώπου και ως προσώπου, και ως  μέλους της κοινωνίας.

*Προσέτι δε, υψίστη μέριμνα και φροντίς αυτού, είναι”η διαφύλαξις και προστασία της αναγκαίας και πολυποθήτου ενότητος εν τοις κόλποις της καθόλου Ορθοδοξίας, τηρουμένης ταυτοχρόνως της κανονικής τάξεως,  συνωδά τοις ιεροίς κανόσι”.

Παραθέτουμε στη συνέχεια ολόκληρο τον Χαιρετισμό του Αρχιεπισκόπου Κύπρου.

Κύπρου Χρυσόστομος Β’ : Ο Β… by ARISTEIDIS VIKETOS

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ