23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Η ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΚΑΘΗΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΙΜΒΡΟ (ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ)

Η Ακολουθία του Παρακλητικού Κανόνος προς την Υπεραγία Θεοτόκο, στον Ι. Μητροπολιτικό Ναό Παναγίας της Ίμβρου, σήμερα, Πέμπτη 12 Αυγούστου 2021, χοροστατούντος του Μακαριωτάτου Μητροπολίτου Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Επιφανίου.

Συμπροσεύχονται: ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος Β’.

Η υποδοχή των τριών Προακθημένων ήταν θερμή στο προαύλιο του Ναού.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, μιλώντας μετά το πέρας της Ακολουθίας, αναφέρθηκε στους Προκαθημένους οι οποίοι ήρθαν για να τον τιμήσουν στην Ίμβρο, με αφορμή τα 60χρονα της ιερωσύνης Του και τα 30χρονα της Πατριαρχίας Του.

Χαρακτήρισε τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρο, ως “στενό συνεργάτη” του όπως δήλωσε, ο οποίος στήριξε το Οικουμενικό Πατριαρχείο και τον Πατριάρχη όχι μόνο στην Αγία και Ιερά Σύνοδο της Κρήτης το 2016, αλλά και με την αναγνώριση της Αυτοκεφαλίας της Εκκλησίας της Ουκρανίας, όπως άλλωστε και οι Αρχιεπίσκοποι Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος και Κύπρου Χρυσόστομος.

Αναφερόμενος στον Μητροπολίτη Κιέβου Επιφάνιο, έκανε λόγο για έναν “νέο Προκαθήμενο Ορθόδοξης Εκκλησίας”, ενώ τόνισε ότι ο ίδιος ανταποκρίθηκε στο αίτημα των εκατομμυρίων Ορθοδόξων της χώρας, για την χορήγηση του Αυτοκεφάλου. Αναφορά έκανε ακόμη και στην επικείμενη επίσκεψή Του στο Κίεβο, με αφορμή τη συμπλήρωση 30 ετών από την ανεξαρτησία της Ουκρανίας.

Παρόντες ως εκπρόσωποι της Εκκλησίας της Ελλάδος και της Εκκλησίας της Κύπρου, ήταν ο Μητροπολίτης Μαρωνείας Παντελεήμων και ο Μητροπολίτης Κιτίου Νεκτάριος, ενώ παρών ήταν και ο Διοικητής του Αγίου Όρους, Αθανάσιος Μαρτίνος.

Παραθέτουμε το σχετικό βίντεο και φωτογραφικά στιγμιότυπα.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ