18.1 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΟΥ ΒΑΠΤΙΣΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΡΩΣ ΣΤΟ ΚΙΕΒΟ (ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ)

Το πρωί της 28ης Ιουλίου 2021, η Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ουκρανίας τίμησε την 1033η επέτειο του Βαπτίσματος των Ρως. Αρχικά έγινε πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο στον χρυσότρουλο Καθεδρικό Ναό του Αγίου Μιχαήλ εν Κιέβω, στο οποίο προέστη ο Προκαθήμενος της επίσημης Εκκλησίας της χώρας Μακ. Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Επιφάνιος.

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εκπροσώπησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ, ο οποίος προσφώνησε καταλλήλως τον Κιέβου κ. Επιφάνιο.

Παρόντες, επίσης: ο Θεοφ. Επίσκοπος Βαβυλώνος κ. Θεόδωρος (εκπρόσωπος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας) και ο Σεβ. Μητροπολίτης Κυρηνείας κ. Χρυσόστομος (εκ μέρους της Εκκλησίας της Κύπρου). Παρών και ο εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο Κίεβο, Θεοφ. Επίσκοπος Κομάνων κ. Μιχαήλ.

Στο τέλος έγιναν οι καθιερωμένες, ουσιαστικές στο περιεχόμενό τους, προσφωνήσεις και αντιφωνήσεις μεταξύ Μακ. κ. Επιφανίου και Αντιπροσωπειών. Ακολούθως, ο Μακαριώτατος, η Ιεραρχία, κλήρος και λαός της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας τέλεσαν δέηση στο Μνημείο του Αγίου Πρίγκηπος του Κιέβου και Ισαποστόλου Βολοντίμιρ.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ