21.5 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Έως εδώ άγιοι της Ρωσσικής παρουσίας εν Ουκρανία

Του Μητροπολίτου Γέροντος Δέρκων Αποστόλου

Με αποτροπιασμό διάβασα στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης τις αντιεκκλησιαστικές και ανθελληνικές δηλώσεις εκπροσώπων της Ρωσσικής παρουσίας στην Ουκρανία και με ιερή αγανάκτηση τους απαντώ:

Κάτω τα χέρια και το στόμα σας από τον Διάδοχο εκείνων που σας έκαναν Χριστιανούς!

Ό,τι είστε το οφείλετε σε αυτό που τόσο υποτιμητικά αποκαλείτε: Ισταμπούλ! Για εμάς, είναι η μία Πόλη που στέκεται εδώ αιώνες τώρα και μόνο ευεργετεί όλους εσάς που γιορτάζετε τα χίλια, τα χίλια τριάντα τρία χρόνια από τον εκχριστιανισμό σας, χωρίς να αναφέρετε πουθενά ποιός ήταν εκείνος που σας βάφτισε και σας χάρισε αυτό που καυχιέστε ότι έχετε.

Φως σας δώσαμε, σε σκοτάδι μας το επιστρέφετε! Χάρη σας δώσαμε, αχαριστία μας επιστρέφετε! Πολιτισμό σας κομίσαμε, ύβρεις μας γυρίζετε!

Για ποιά Εκκλησία μιλάτε; Για ένα σύγχρονο προτεσταντισμό που επαγγέλλεστε; Καθήστε σοβαρά σε θέσεις ταπείνωσης και μαθητείας, διότι κι αν ακόμη επί γης νομίζετε ότι κερδίσατε τον κόσμο όλο, η αγανάκτηση των Πατέρων Οικουμενικών, Τοπικών και άλλων Συνόδων, που καθιέρωσαν και ερμήνευσαν τις μοναδικές ευθύνες του Κωνσταντινουπόλεως, αλλά και η Δικαιοσύνη του Θεού βαριά θα επέμβουν και τότε… «αμαρτωλοί πού φύγωμεν».

Είστε επιεικώς απαράδεκτοι! Κάτω τα χέρια σας από τον Οικουμενικό Πατριάρχη! Μάθετε να διδάσκεστε από εκείνους που σας εκχριστιάνισαν και όχι να νομίζετε ότι διδάσκετε.

Συμμαζέψτε επιτέλους την κακία, το μίσος και την αλαζονεία σας. Καλή φώτιση!

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ