19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΦΑΝΑΡΙ (25 Ιουλίου 2021)

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ

Ευχές του Οικουμενικού Πατριάρχου προς τον Μητροπολίτη Κυδωνιών

H Α.Θ.Παναγιότης o Πατριάρχης με την συνοδεία του επισκέφθηκε στην έδρα του, στον Ιερό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μ. Ρεύματος, τον εορτάσαντα τα ονομαστήριά του Σεβ. Μητροπολίτη Κυδωνιών Αθηναγόρα, Επόπτη της Περιφερείας του Βοσπόρου, και τον συνεχάρη ευχηθείς εις αυτόν μακροζωΐα και καρποφόρο διακονία.

Εκπροσωπήσεις

Η Α.Θ. Παναγιότης ο Πατριάρχης εκπροσωπήθηκε από τον Πανοσιολ. Τριτεύοντα κ. Αλέξανδρο, Βιβλιοφύλακα των Πατριαρχείων, στους γάμους του Εντιμ. κ. Χρυσοβαλάντη Γκιουλγκιούν, γραμματέως του Πατριαρχείου, με την Ευγεν. κ. Ναρντά Ντεμιρτζή, οι οποίοι τελέστηκαν την Κυριακή, 25 Ιουλίου, στον Πατριαρχικό Ναό.

Ακροάσεις, 19 Ιουλίου, 22-25 Ιουλίου

Η Α.Θ. Παναγιότης ο Πατριάρχης δέχθηκε σε ακρόαση:

• Tον Πανοσιολ. Μ. Εκκλησιάρχη κ. Αέτιο, Διευθυντή του Ιδιαιτέρου Πατριαρχικού Γραφείου, ο οποίος υπέβαλε τα σέβη του και ζήτησε την αγία Πατριαρχική ευχή και ευλογία για τα ονομαστήριά του, ο δε Πατριάρχης τον επισκέφθηκε στο Γραφείο του και τον συνεχάρη πατρικώς ευλογώντας τη διακονία του στη Μητέρα Εκκλησία.

• Tον Θεοφιλ. Επίσκοπο Ναζιανζού κ. Αθηναγόρα, μαζί με τη μητέρα του Ευγεν. κ. Φωτεινή Ζηλιασκοπούλου.

• Τον Εντιμολ. κ. Γεώργιο Καλαντζή, Άρχοντα Ρεφενδάριο της Μ.τ.Χ.Ε., πρωήν Υπουργό, μαζί με τον Εντιμ. κ. Κωνσταντίνο Παπακωνσταντίνου, από την Καβάλα.

• Τον Εντιμ. κ. Σταύρο Τσούκα, επιχειρηματία, από το Cinigiano της Ιταλίας.

• Τον Σεβ. Μητροπολίτη Εδέσσης και Πέλλης κ. Ιωήλ, συνοδευόμενο από τον Πανοσιολ. Αρχιμ. κ. Μάξιμο Χατζή, Αρχιερατικό Επίτροπο Εδέσσης, τον Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερο κ. Ιωάννη Σπυρίδη, Αρχιερατικό Επίτροπο Γιαννιτσών, και τον Εντιμ. κ. Πέτρο Τζώρτζη, συνεργάτη της Μητροπόλεως. Ο Σεβασμιώτατος παρέδωσε στον Παναγιώτατο απότμημα του ιερού λειψάνου του Αγίου Καλλινίκου Εδέσσης, εικόνες και την Ακολουθία του Αγίου.

• Τον Σεβ. Αρχιεπίσκοπο Τόμιδος κ. Θεοδόσιο, Ιεράρχη της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρουμανίας, μαζί με όμιλο επιστημόνων από την επαρχία του.

• Αντιπροσωπεία του Βικαριάτου της Ι. Μητροπόλεως Γαλλίας, αποτελουμένη από τους Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβυτέρους κ. Αλέξιο Struve, Αρχιερατικό Επίτροπο, και κ. Σέργιο Sollogoub, καθώς τον Εντιμ. κ. Didier Vilanova, από το Παρίσι.

• Τον Εντιμολ. Άρχοντα κ. Αλέξανδρο Αλεξανδρή, Πρέσβη ε.τ., από την Αθήνα.

• Τον Εντιμ. κ. Χρήστο Δαφνοπατίδη, επιχειρηματία, μαζί με τη μνηστή του Ευγεν. κ. Χριστίνα Μπαχτσετζή, από την Πόλη, οι οποίοι ζήτησαν τη σεπτή Πατριαρχική ευλογία για τους επικείμενους γάμους τους.

• Τον Εντιμ. κ. Ηλία Αγγελόπουλο, αστυνομικό, υπηρετούντα στο Γεν. Προξενείο της Ελλάδος στην Πόλη, μαζί με την οικογένειά του.

• Τον Εντιμ. κ. Rostislav Krimer, μαζί με τη σύζυγό του Ευγεν. κ. Anna Khortera, από τη Γερμανία, και το νεοφώτιστο τέκνο τους, του οποίου η βάπτιση πραγματοποιήθηκε στον πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό, μαζί με τον Εντιμ. κ. Igor Pachkovskiy και τη σύζυγό του Ευγεν. κ. Oksana, αναδόχους.

Ακροάσεις, 14-15 Ιουλίου

Η Α.Θ. Παναγιότης ο Πατριάρχης δέχθηκε σε ακρόαση:

• Τον Οσιολ. Γέροντα Συμεών Διονυσιάτη, Αντιπρόεδρο του Δ.Σ. της Αγιορειτικής Εστίας, μαζί με τους Εντιμ. κυρίους Αναστάσιο Ντούρο και Στέφανο Γαγάκο, Διευθυντή και στέλεχος του ιδίου Οργανισμού αντίστοιχα, και Γεώργιο Σκιαδαρέση, Προϊστάμενο Εφορείας Αρχαιοτήτων Χαλκιδικής και Αγίου Όρους, από τη Θεσσαλονίκη.

• Τον Εντιμ. κ. Μανώλη Κωστίδη, Δημοσιογράφο, και τη σύζυγό του, Ευγεν. κ. Δανάη Βασιλάκη, Πρόξενο της Ελλάδος στην Πόλη, μαζί με τη νεογέννητη θυγατέρα τους, στην οποία και έδωσε την πατρική ευχή και Πατριαρχική ευλογία του.

• Τον Εντιμ. κ. Ηλία Καρβούνη, Αξιωματικό υπηρετούντα στη Βάση του ΝΑΤΟ στην Πόλη, από την Ορεστιάδα, μαζί με τη σύζυγό του, Ευγεν. κ. Αναστασία Συβρίδου, και τον γιό τους Γεώργιο.

• Τον Εντιμ. κ. Θεόδωρο Γαλίτση, έμπορο, μαζί με τη σύζυγό του, Ευγεν. κ. Μαρίνα, Δασκάλα Γαλλικής γλώσσας, και τη θυγατέρα τους Ιωάννα-Βανέσσα, από τήν Πόλη.

• Τον Εντιμ. κ. Νικόλαο Γρηγορίου, φοιτητή, από την Αθήνα, ευρισκόμενο στην Πόλη μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματος ανταλλαγής φοιτητών Erasmus.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ