24.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ο Αλεξανδρείας Θεόδωρος τον Αύγουστο στην Ίμβρο για τα 60 χρόνια ιερατείας του Οικουμενικού Πατριάρχου

Ελληνική Κοινότητα Αλεξανδρείας

Τα 60 χρόνια ιερατείας του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου θα συνεορτάσει στην Ίμβρο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος. Να σημειωθεί ότι η Μητρόπολη της γενέτειρας του Οικουμενικού Πατριάρχου διοργανώνει πληθώρα εκδηλώσεων για την 60ή επέτειο από την εις διάκονον χειροτονία του Προκαθημένου της Ορθοδοξίας.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίου χειροτονήθηκε διάκονος στις 13 Αυγούστου του 1961, στον Ι. Μητροπολιτικό Ναό της Παναγίας στην Ίμβρο.Η Ιερά Μητρόπολη Ίμβρου και Τενέδου, γενέτειρα του Οικουμενικού Πατριάρχου, διοργανώνει πληθώρα εκδηλώσεων, τις οποίες θα τιμήσει με την παρουσία του ο Παναγιώτατος, ο οποίος αναμένεται να αφιχθεί στην Ίμβρο την Παρασκευή, 6 Αυγούστου 2021, νωρίς το απόγευμα.

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος θα αφιχθεί στην Ίμβρο στις 11 Αυγούστου για να τιμήσει με την παρουσία του τις εκδηλώσεις για τον Πρώτο της Ορθοδοξίας.

Κορυφαία στιγμή θα είναι η Πατριαρχική Θεία Λειτουργία που θα τελεστεί την Παρασκευή, 13 Αυγούστου, στον Ι. Μητροπολιτικό Ναό της Παναγίας, εκεί όπου ο Παναγιώτατος πριν 60 χρόνια χειροτονήθηκε διάκονος.

Να σημειωθεί ότι επίσης φέτος συμπληρώνονται και τα 30 χρόνια από την εκλογή του Οικουμενικού Πατριάρχου ως Προκαθημένου της Ορθοδοξίας, που σημειώθηκε στις 22 Οκτωβρίου του 1991.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ