24.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Η νέα σελίδα στην Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας προκαλεί αντιδράσεις

Κρικόρ Τσακιτζιάν

Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας: Η επιχείρηση κάθαρσης, ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων από εκείνους που απομακρύνθηκαν όπως λέει η παροιμία. Εκεί που τους χρωστούσαν, τους πήραν και το…βόδι.

Προ ημερών είχα δημοσιεύσει στο Pontosnews.gr, αποκαλυπτικό άρθρο μου με τον τίτλο “Κάθαρση στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας από το νέο Αρχιεπίσκοπο”. Μερικές μέρες αργότερα, με μια πολυσέλιδη, υβριστική ανακοίνωση, την οποία έστειλε, όπως αναφέρει ο ίδιος συντάκτης, κ. Νικόλαος Καλλιούρης, δικηγόρος και ανιψιός του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας Στυλιανού, σε όλα τα Ελληνικά, τα Αυστραλιανά και Αμερικανικά ΜΜΕ, επιχειρεί να απαντήσει, με το δικό του βέβαια τρόπο, στα όσα αποκαλυπτικά καταλογίζω στον ίδιο και στους συνεργάτες του. Για να έχει μάλιστα μεγαλύτερο ενδιαφέρον το εξαντλητικό για τον αναγνώστη κείμενό του, προκειμένου να τον κάνει να αντέξει να διαβάσει μέχρι τέλους τις 13 σελίδες γεμάτες απόγνωση, ψεύδος και ύβρεις, του προσέδωσε κι ένα φανταχτερό τίτλο, “Απάντηση στις συκοφαντίες του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας”, ο οποίος είναι πιο πιασάρικος από το να έγραφε,  απάντηση στις συκοφαντίες ενός δημοσιογράφου.

Και για να τεκμηριώσει τον έωλο, συκοφαντικό και εναντίον του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου τίτλο του ευθαρσώς αναφέρει ότι το κείμενο μου γράφτηκε μετά από υπαγόρευση του Αρχιεπισκόπου και ότι εγώ πρέπει να είμαι “έμμισθος κονδυλοφόρος”. Είναι ακριβώς τα ίδια που γράφει και η παρακμιακή ιστοσελίδα που δημιούργησε η παρέα (γιατί ο κ. Καλλιούρης δεν είναι μόνος του), η οποία μάλιστα φιλοξένησε και την απάντησή του. Πρόκειται για μια παρακμιακή διαδικτυακή πύλη την οποία διακινεί κάποιος ο οποίος μέχρι πρότινος, από ένα άλλο μέσο που είχε, μια φυλλάδα κιτρινισμού και λάσπης, περνούσε γενεές δεκατέσσερις, το θείο του κ. Καλλιούρη, μακαριστό Στυλιανό. Υπάρχουν στα αρχεία κ. Καλλιούρη τι έγραφε ο σημερινός συνεργάτης και φίλος σας για τον μακαριστό Στυλιανό και αν θέλετε μπορούμε να αρχίσουμε να τα αναδημοσιεύσουμε. Αλλά βλέπετε τόσο πολύ σας ενδιαφέρει η μνήμη του μακαρίτη που τα ξεχάσατε όλα και σας ένωσε ο κοινός στόχος, που είναι ο νέος Αρχιεπίσκοπος, γιατί σας έκοψε τη μάσα. Και μπροστά σ’ αυτό ισοπεδώθηκαν όλα. Δώσατε άφεση αμαρτιών στον μέχρι χθες υβριστή του Στυλιανού και σήμερα αυτός, ο οποίος καλείται καρκίνωμα της ομογένειας είναι για σας έγκυρος και σοβαρός συνομιλητής, αυτός που η θέση του είναι στον πάτο του σκουπιδοτενεκέ της κίτρινης δημοσιογραφίας και που ασκεί ενημέρωση σε επίπεδο χαμαιτυπείου είναι εργαλείο δικό σας εναντίον του Πατριάρχου, των επισκόπων της Αυστραλίας και φυσικά του Αρχιεπισκόπου.

Για να δούμε όμως ποιο είναι το δια ταύτα αυτής της υπερπροσπάθειας που έκανε ο κύριος Καλλιούρης  για να πείσει το αναγνωστικό κοινό, ότι όλοι είναι βαλτοί από έναν κακό ιεράρχη, που θέλει να καταστρέψει ότι καλό έχτισε ο προκάτοχός του Στυλιανός στην Αρχιεπισκοπή της Αυστραλίας.  Το πρόβλημα ξεκινάει από την απομάκρυνση ανθρώπων και από την κάθαρση, όπως έγραψα στο προηγούμενο άρθρο μου.

Ας μας πει ο κύριος Καλλιούρης, πόσες δουλειές είχαν ανατεθεί στην παρέα του, τα 40 χρόνια που ήταν επικεφαλής της Αρχιεπισκοπής ο θείος του. Επίσης ας μας απαντήσει στο ερώτημα, σ εκείνον είχαν ανατεθεί δουλειές επ’ αμοιβή και πόσες;

Λασπολογεί στην ανακοίνωσή του ότι συκοφαντείται. Ας απαντήσει τα εξής ερωτήματα για να βρούμε την αλήθεια:

Πήρε ή δεν πήρε την ημέρα του θανάτου του Στυλιανού τις 25.000 δολάρια; Δεν έχει σημασία ποιός του τα έδωσε, όπως πάει να αποπροσανατολίσει το αναγνωστικό κοινό, αλλά αν τα πήρε και γιατί τα ζήτησε. Τα πήρες λοιπόν κ. Καλλιούρη ναι ή όχι;

Πόσα χρήματα μεταφέρθηκαν το διάστημα που ο κ. Καλλιούρης ήταν στην Αυστραλία στον κοινό λογαριασμό που είχε με το θείο του στην Ελλάδα; Εμείς έχουμε στη διάθεσή μας όλες τις εντολές μεταφοράς χρημάτων στον κοινό λογαριασμό πάντως γι’ αυτό ο κ. Καλλιούρης ας προσέξει τι θα απαντήσει, διότι τα ψέματα τελειώσανε…

Έστειλε ή δεν έστειλε στην Ελλάδα από την Αυστραλία βαλίτσες 185 κιλών; Όταν πήγες κ. Καλλιούρη από την Ελλάδα κρατούσες μαζί σου βαλίτσες 185 κιλών; Τι είχαν μέσα αυτές οι βαλίτσες; Λίγο έλειψε να πάρει και τα ντουβάρια μαζί του ο κ. Καλλιούρης. Ας απαντήσει στον κόσμο της Αυστραλίας τι μετέφερε από την Αρχιεπισκοπική κατοικία στο σπίτι του στην Ελλάδα.

Και επί τη ευκαιρία, σου πλήρωσαν τα εισιτήρια να πας στην Αυστραλία και να φύγεις για Ελλάδα, τόσο φτήνια πια να πληρώσει η Αρχιεπισκοπή και τα εισιτήρια του γιού σου που τον κουβάλησες στην κηδεία; Δηλαδή αν πήγαινε όλη η οικογένεια τι έπρεπε να κάνει η Αρχιεπισκοπή;

Όσο για τη διαθήκη που επικαλείται ο κ. Καλιούρης και λέει ότι ο Μακαριστός Στυλιανός άφησε στους κληρονόμους του μόλις 1.500.000 δολάρια, ήτοι 900.000 ευρώ. Του απαντώ ότι ψεύδεται ασυστόλως. Αδιάψευστο στοιχείο είναι η ίδια η διαθήκη, όπως δημοσιεύθηκε μετά το θάνατο του Μακαριστού Στυλιανού, με την οποία αφήνει στους κληρονόμους του 2.227.043 δολάρια.

Αναφέρει επίσης στη ανακοίνωσή του ο κ. Καλλιούρης ότι δεν διώκεται από κανένα. Και πάλι ψεύδεται, γιατί του έχει υποβληθεί μήνυση στην Αυστραλία από την Αρχιεπισκοπή, υπάρχουν ένορκες καταθέσεις για την συμπεριφορά του εκεί και για αξιόποινες πράξεις, υπάρχουν και άλλες μηνύσεις από άλλα πρόσωπα.

Όλα αυτά είναι ψέματα κ. Καλλιούρη; Μη λέτε ότι δεν διώκεστε ποινικά, διότι παραπλανάτε τους αναγνώστες και εν πάση περιπτώσει υπάρχουν και στοιχεία τα οποία είναι στη διάθεση του κάθε αναγνώστη και αποδεικνύουν του λόγου το αληθές.

Δεν θα αναλωθώ παραπάνω στο θέμα αυτό, γιατί θα τραβήξει μακριά η βαλίτσα. Αλλά καλά θα κάνει ο κ. Καλλιούρης να είναι πιο συγκρατημένος στις ανακοινώσεις που κάνει προς το πρόσωπό μου.

Αν νομίζει ότι θα τρομάξει τους εκδότες ή εμένα τον ίδιο με τέτοιου είδους κινήσεις, αυταπατάται και καλό είναι να το συνειδητοποιήσει σύντομα, πριν με αναγκάσει να βγάλω κι άλλα πράγματα στη δημοσιότητα που θα τον κάνουν να χάσει τον ύπνο του. Γιατί να γνωρίζει πως η έρευνα που έχω ξεκινήσει εδώ και καιρό, δεν έχει σταματήσει και έχει ράμματα, για πολλών τις γούνες.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ