20.8 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Διεθνής Διαδικτυακή Εκδήλωση από την ΟΑΚ για την Κλιματική Κρίση

Η Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης (ΟΑΚ), ακολουθώντας με συνέπεια το λόγο και το έργο του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου Α΄ σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και στοχεύοντας στην προώθηση καλών πρακτικών, προγραμματίζει Διεθνή Επιμορφωτική Διαδικτυακή Ημερίδα, με θέμα: «Το Ηθικό μας Καθήκον έναντι της Κλιματικής Κρίσης – Κοινωνία, Εκκλησία και Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία – Διαμορφώνοντας ένα Ολιστικό Σχέδιο», η οποία θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 28 Ιουνίου και ώρα 18:30. 
Η ΟΑΚ, ως Κοινωφελές, Μη Κερδοσκοπικό Ίδρυμα, με ιστορία 53 ετών, έχει να επιδείξει σημαντικές πρωτοβουλίες, διατηρώντας Μουσείο Κρητικών Βοτάνων, Φωτοβολταϊκή Εγκατάσταση 50kWp, η οποία είναι η πρώτη εγκατάσταση στην Κρήτη στη μέση τάση με ενεργειακό συμψηφισμό, αλλά και αξιόλογες Συνεδριακές Δράσεις και Εκπαιδευτικά Προγράμματα που έχει υλοποιήσει στις εγκαταστάσεις της, με έμφαση ιδιαίτερα από τον Νοέμβριο του 2014, για την ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος, της περιβαλλοντικής ηθικής, της αξίας του δασικού πλούτου, της εξοικονόμησης πόρων, τις ήπιες μορφές ενέργειας, τις ενεργειακές κοινότητες, την ενεργειακή φτώχεια, την κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία. 
Στη συγκεκριμένη Ημερίδα, η ΟΑΚ, αξιοποιώντας τη σύγχρονη τεχνολογία, προσκάλεσε προσωπικότητες διεθνούς βεληνεκούς, ώστε να ακουστούν οι απόψεις τους και να γίνει εποικοδομητικός διάλογος, ανοιχτός στο κοινό, ώστε όλοι να γίνουμε κοινωνοί των νέων δεδομένων που επιφέρει η Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία, αλλά και της σημαντικότητας της άμεσης συμμετοχής των πολιτών στα εκτεινόμενα, τονίζοντας τη σημασία της παρουσίας της Εκκλησίας στον σύγχρονο κόσμο. 
Ομιλητές είναι: 
α) Ο Ευρωβουλευτής Sven Giegold, με θέμα: «Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία & Περιβαλλοντική Πολιτική της Ε.Ε.: Πώς μπορεί η Πράσινη Συμφωνία να γίνει και Κοινωνική Συμφωνία;». 
β) Ο Σύμβουλος του Οικουμενικού Πατριαρχείου σε θέματα περιβάλλοντος, π. Δρ Ιωάννης Χρυσαυγής, με θέμα: «Φροντίζοντας για την Κτίση: Εκκλησίες & Κοινότητες». 
γ) Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ενεργειακών Κοινοτήτων Πολιτών Dirk Vansintjan, με θέμα: «Κλιματική Κρίση & Κοινωνία των Πολιτών: Η Ενεργειακή Μετάβαση σε Ενεργειακή Δημοκρατία». 
δ) Η Υπεύθυνη Πολιτικής του WWF Ελλάδας, κα Θεοδότα Νάντσου, με θέμα: «Κλιματική Κρίση & Ηθική: Δικαιοσύνη & Υπευθυνότητα μεταξύ Ατόμων, Εθνών & Γενεών». 
Τον συντονισμό της εκδήλωσης θα έχει ο Γενικός Διευθυντής της ΟΑΚ, Δρ Κωνσταντίνος Ζορμπάς και ο Υπεύθυνος του Ινστιτούτου Θεολογίας και Οικολογίας, Παραρτήματος της ΟΑΚ, Αντώνης Καλογεράκης. 
Η εκδήλωση θα μεταδοθεί στα αγγλικά ζωντανά από το Κανάλι της ΟΑΚ στο YouTube μέσω του συνδέσμου: https://bit.ly/2J7COjq (επιλέγοντας την ένδειξη “Live” κατά την εναρκτήρια ώρα της εκδήλωσης). 
Διαθέσιμη, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, θα είναι και μετάφραση στα ελληνικά, με την ευγενική υποστήριξη από τα Ελληνικά Καλώδια Α.Ε., μέσω σύνδεσης στην πλατφόρμα του Zoom από συγκεκριμένο σύνδεσμο, ο οποίος θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ