21.5 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Η δεύτερη επέτειος της εκλογής του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας Μακαρίου

Το πρωί της Κυριακής, 9 Μαΐου 2021, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος μετέβη στην Ιερά Μονή του Αγίου Γεωργίου, στο Yellow Rock της Νέας Νοτίου Ουαλίας, όπου και ιερούργησε επί τη μνήμη του Αγίου Χριστοφόρου και του Αγίου Θωμά του Αποστόλου. 
Η 9η Μαΐου είναι μια ημέρα χαράς και συγκίνησης για την τοπική Εκκλησία, καθώς σηματοδοτεί την παμψηφεί εκλογή του Σεβασμιωτάτου κ. Μακαρίου, από την Αγία και Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ως Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας. Επί τη επετείω των δύο ετών από της εκλογής του, ο Σεβασμιώτατος δέχθηκε συγκινημένος τις εγκάρδιες υιϊκές ευχές των μοναχών της αδελφότητος και των προσκυνητών που συμμετείχαν στη Θεία Λειτουργία, ενώ εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο και προς την Αγία και Ιερά Σύνοδο που του εμπιστεύτηκαν να ποιμάνει τον ευλογημένο πλήρωμα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας. 
Τέλος, μετά από τη Θεία Λειτουργία, ο Αρχιεπίσκοπος τέλεσε Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως του πρώτου Ποιμενάρχου του ελληνορθόδοξου ποιμνίου της πέμπτης ηπείρου, του αοιδίμου Μητροπολίτου Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας κυρού Χριστοφόρου.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ