21.5 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης προσκεκλημένος του Προέδρου Erdoğan σε δείπνο Iftar στην Άγκυρα (ΦΩΤΟ)

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ 

Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας

Η Α.Θ. Παναγιότης, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, ανταποκρινόμενος σε σχετική πρόσκληση του Προέδρου της Τουρκικής Δημοκρατίας Εξοχ. κ. Recep Tayyip Erdoğan, που απηύθυνε προς τον ίδιο, αλλά και προς τους άλλους θρησκευτικούς ηγέτες της χώρας, μετέβη την Τετάρτη της Διακαινησίμου, 5 Μαΐου 2021, στην Άγκυρα, όπου ο κ. Προέδρος παρέθεσε δείπνο Iftar, το οποίο προσφέρεται κατά την περίοδο του Ραμαζανιού μετά το τέλος της ημερήσιας νηστείας. 
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης, ο οποίος συνοδευόταν από τον Σεβ. Μητροπολίτη Γέροντα Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ, εξέφρασε τις ευχές του προς τον Πρόεδρο Εξοχ. κ. Erdoğan, και δι᾽ αυτού προς όλους τους μουσουλμάνους της χώρας, για το Ραμαζάνι και για την εορτή της Λύσης της Νηστείας που ακολουθεί. Ευχήθηκε μάλιστα ο Πανάγαθος και Ελεήμων Θεός να προστατεύει κάθε άνθρωπο, ιδιαιτέρως αυτή την περίοδο της πανδημίας, και να ενισχύει τις προσπάθειες των αρμοδίων Κρατικών και τοπικών αρχών, αλλά και των υγειονομικών υπηρεσιών, για την αντιμετώπισή της και την στήριξη των δοκιμαζόμενων συνανθρώπων μας. Ευχαρίστησε δε τον κ. Πρόεδρο για τις θερμές ευχές του προς τους Χριστιανούς της Τουρκίας, με αφορμή την εορτή του Πάσχα. 

Προ του δείπνου, ο Παναγιώτατος και ο Μητροπολίτης Χαλκηδόνος είχαν ιδιαίτερη συνάντηση διάρκειας μίας ώρας με τον Εντιμ. κ. İbrahim Kalın, στενό συνεργάτη και σύμβουλο του κ. Προέδρου. 
Ο Πατριάρχης και ο Μητροπολίτης Χαλκηδόνος πρόκειται να επιστρέψουν αυθημερόν στην Πόλη.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ