14.3 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας Μακάριος κοντά στην όγδοη τέχνη

Τη Δευτέρα, 3 Μαϊου 2021, άνοιξε τις πόρτες της στο κοινό η έκθεση φωτογραφίας υπό τον τίτλο “ΦΩΤΟΓΡAΦΟΙ 5 / PHOTOGRAPHERS 5”, στην Πινακοθήκη του Πανεπιστημίου Macquarie, στο Σύδνεϋ.

Από τους πρώτους που πέρασαν το κατώφλι της αίθουσας όπου φιλοξενείται η έκθεση, ήταν ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος. Τον υποδέχθηκαν ο Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Macquarie, Καθηγητής κ. Sakkie Pretorius, ο Αναπληρωτής Καθηγητής κ. Πάνος Βλαχόπουλος, καθώς επίσης οι ομογενείς φωτογράφοι, έργα των οποίων κοσμούν την έκθεση, και οι επιμελητές αυτής, κα Rhonda Davis και κ. Leonard Janiszewski.

Ο Σεβασμιώτατος, αφού ξεναγήθηκε στα φωτογραφικά έργα και γνώρισε τις ιστορίες που αφηγούνται μέσω αυτών οι πέντε καλλιτέχνες, συνεχάρη θερμά όλους τους συντελεστές της έκθεσης και τους ευχήθηκε εγκαρδίως να έχουν υγεία, έμπνευση και δημιουργικότητα. Η παρουσία του, εξάλλου, στο εικαστικό αυτό γεγονός, είναι δηλωτική της διάθεσης υποστήριξης, εκ μέρους της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, κάθε προσπάθειας καλλιτεχνικής έκφρασης που αποτυπώνει το φως, δηλαδή την ομορφιά, την ποιότητα και την αληθινή αξία των πτυχών της ζωής και της καθημερινότητάς μας, αναδεικνύοντάς τες και φωτίζοντας με αυτά τα χαρακτηριστικά τις ψυχές των ανθρώπων.  

Σημειώνεται ότι στην έκθεση “ΦΩΤΟΓΡAΦΟΙ 5 / PHOTOGRAPHERS 5”, η οποία θα παραμείνει ανοιχτή για το κοινό μέχρι και τις 18 Ιουνίου του τρέχοντος έτους, συμμετέχουν οι ομογενείς φωτογράφοι Effy Alexakis, Marryanne Christodoulou, Irena Conomos, Yiannis Dramitinos και Tom Psomotragos. Στην πλειάδα των φωτογραφικών έργων, ποικίλης θεματολογίας και ενδιαφέροντος, που εκτίθενται στην Πινακοθήκη του Πανεπιστημίου Macquarie, συγκαταλέγεται και η σειρά “Father Nektarios’ Kitchen’ της κ. Effy Alexakis, η οποία παρουσιάζει μέσα από την ιδιαίτερη οπτική της καλλιτέχνιδος το πολυδιάστατο φιλανθρωπικό έργο του π. Νεκταρίου Ζορμπαλά στο Newtown του Σύδνεϋ.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ