20.4 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Η ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ ΒΑΦΕΟΧΩΡΙΟΥ

Γιορτάστηκε και φέτος, κάτω από τις ιδιαίτερες συνθήκες της πανδημίας, με την πατροπαράδοτη Πολίτικη σεμνότητα και ιεροπρέπεια, ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου, στην πανηγυρίζουσα ομώνυμη Κοινότητα του Βοσπορινού Βαφεοχωρίου (Boyacıköy), γενέτειρα του αοίδιμου Οικουμενικού Πατριάρχη Ιωακείμ Γ’. 
Σύμφωνα με το πρόγραμμα, το απόγευμα της Τετάρτης, 24 Μαρτίου 2021, τελέσθηκε ο Μέγας Εσπερινός της γιορτής, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτη Κυδωνιών Αθηναγόρα, Πατριαρχικού Επόπτη Βοσπόρου, με τη συμμετοχή όλου του ιερού κλήρου της Περιφέρειας, στο τέλος του οποίου ευλογήθηκε η αρτοκλασία. 
Το πρωΐ της επόμενης ημέρας, Πέμπτης, 25 Μαρτίου, τελέστηκε ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία, από τον ίδιο αρχιερέα, ο οποίος στη συνέχεια έδωσε το ειθισμένο Τρισάγιο στον τάφο των γεννητόρων και συγγενών του μεγάλου γόνου του Βαφεοχωρίου, που βρίσκεται πίσω από το Ιερό Βήμα του πανηγυρίζοντος Ναού μας. 
Το απόγευμα τελέσθηκε ο Εσπερινός της απόδοσης της γιορτής με την καθιερωμένη λιτάνευση της ιερής εικόνας της Ευαγγελίστριας των καρδιών μας, χοροστατούντος του Σεβ. Επόπτη μας. 
Κατά τη διάρκεια του διήμερου πανηγυριού συγκινητική υπήρξε η ευλάβεια των ευσεβών Ρωμηών όχι μόνο του γραφικού τούτου Βοσπορινού προαστίου, αλλά και όλων όσοι έσπευσαν από μακριά να ανάψουν το κερί τους και να προσευχηθούν στην Κεχαριτωμένη Θεοτόκο, την προστάτιδα της Πόλης και του ευσεβούς Γένους μας. 
Και του χρόνου με υγεία και καλλίτερες συνθήκες!!!

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ