17.4 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος μεταβαίνει στο Φανάρι

Από την τελευταία επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου στο Φανάρι τον περασμένο Αύγουστο
 Φωτογραφία: Νίκος Μαγγίνας
Του Θεοδώρου Καλμούκου 
Εθνικός Κήρυξ
ΒΟΣΤΩΝΗ. Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος μεταβαίνει στο Οικουμενικό Πατριαρχείο στην Κωνσταντινούπολη, την Κυριακή 14 Μαρτίου, προκειμένου να παραστεί στην ενθρόνιση του νεοεκλεγέντος Μητροπολίτη Γέροντος Χαλκηδόνος Εμμανουήλ του από Γαλλίας. 
Η ενθρόνιση έχει ορισθεί να γίνει το Σάββατο 20 Μαρτίου στον Καθεδρικό Ναό Αγίας Τριάδος της Χαλκηδόνος της οποίας θα προστεί ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ενώ αναμένεται να παραστεί πλειάδα ιεραρχών από την Κωνσταντινούπολη, την Ελλάδα και την Ευρώπη, καθότι ο Μητροπολίτης Εμμανουήλ χαίρει της γενικής αγάπης και εκτίμησης σε παγκόσμια κλίμακα. 
Την ελληνική κυβέρνηση αναμένεται να εκπροσωπήσει ο υφυπουργός Εξωτερικών Αρμόδιος για Θέματα Αποδήμου Ελληνισμού και τις Ορθόδοξες Εκκλησίες εν τη Διασπορά, Κωνσταντίνος Βλάσης. 
Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος θα γίνει δεκτός από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, με τον οποίον θα έχουν συνάντηση και συνεργασία για θέματα τα οποία αφορούν την Αρχιεπισκοπή Αμερικής.
Τελευταία φορά που ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος επισκέφθηκε την Κωνσταντινούπολη ήταν τον περασμένο Αύγουστο. 
Πληροφορίες του «Εθνικού Κήρυκα» αναφέρουν ότι ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος είναι ιδιαίτερα χαρούμενος και συγκινημένος με την αίσια έκβαση του θέματος της Θεολογικής Σχολής με την επαναβεβαίωση της ακαδημαϊκής της αναγνώρισης για την οποία έγραψε λεπτομερώς ο «Ε.Κ.» στην έκδοσή του της Δευτέρας 8 Μαρτίου 2021 και η οποία είναι επίτευγμα της αγαστής συνεργασίας του προέδρου της Σχολής Γεωργίου Καντώνη με τον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρου. 
Επίσης, την άλλη εβδομάδα θα συγκληθεί η Ιερά Σύνοδος του Φαναρίου με τη νέα της σύνθεση υπό την Προεδρία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, η οποία ενδέχεται να προβεί και σε εκλογή νέου Μητροπολίτη Γαλλίας.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ