15.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΠΕΝΗΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΡΧΙΕΡΩΣΥΝΗΣ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΒΡΥΟΥΛΩΝ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΟΣ (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βρυούλων κ. Παντελεήμων συμπλήρωσε μισόν αιώνα Αρχιερωσύνης.  
Με αφορμή αυτό το Ιωβηλαίο, παραθέτουμε στη συνέχεια την συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό 4Ε και την εκπομπή “Λόγια της Πλώρης”. 

 

 
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βρυούλων Παντελεήμων Σκλάβος, Ιεράρχης του Οικουμενικού Πατριαρχείου, γεννήθηκε το 1936 στην Θεσσαλονίκη.

Το 1955 ξεκίνησε να φοιτά στην Θεολογική Σχολή της Χάλκης από την οποία αποφοίτησε το 1959. Χειροτονήθηκε Διάκονος από τον μακαριστό Μητροπολίτη Πριγκηποννήσων Δωρόθεο το 1957 και Πρεσβύτερος από τον μακαριστό Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Παντελεήμονα. Διετέλεσε Εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Ελευθερίου Ντεπώ. Το 1964 μετατέθηκε στην Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας και υπηρέτησε ως Εφημέριος στην Αδελαΐδα και στη συνέχεια στο Σύδνεϋ.

Εξελέγη Τιτουλάριος Επίσκοπος Θεουπόλεως από την Αγία και Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου το 1971 και χειροτονήθηκε Επίσκοπος από τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κ. Ιεζεκιήλ. Ως Επίσκοπος της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας διετέλεσε Αρχιερατικός Επίτροπος Σύδνεϋ, Αρχιερατικός Επίτροπος Μελβούρνης και Αρχιερατικός Επίτροπος Αδελαΐδας.

Το 1984 με επιστολή του προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη, απεσύρθη της ενεργού υπηρεσίας και από τότε εφησύχαζε στην ιδιαίτερη πατρίδα του την Θεσσαλονίκη μέχρι την εκλογή του, υπό της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου, σε εν ενεργεία Μητροπολίτη Βρυούλων, στις 9 Ιανουαρίου 2018. 

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ