21.4 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Το Ημερολόγιο 2021 της Περιφέρειας Υψωμαθείων – Κοντοσκαλίου – Βλάγκας αφιερωμένο στα 30χρονα του Οικουμενικού Πατριάρχου

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, για 4η συνεχόμενη χρονιά, η Περιφέρεια Υψωμαθείων, Κοντοσκαλίου και Βλάγκας εξέδωσε το ετήσιο ημερολόγιο της για το 2021.
Κάθε ημερολόγιο είναι καλαίσθητο και προσεγμένο από καλλιτεχνική άποψη. Επιλέγονται με προσοχή και περιλαμβάνονται νωπογραφίες Ναών, καθώς και φωτογραφίες εικόνων και ιερών σκευών. 
Το φετινό ημερολόγιο περιλαμβάνει σχέδια-νωπογραφίες, με την τεχνική της ακουαρέλας, της καθηγήτριας ζωγραφικής Gamze Duman, τα οποία απεικονίζουν τους Ναούς της Κοινότητας Κοντοσκαλίου, αλλά και σωζόμενα ιστορικά κτίρια της Επαρχίας Σηλυβρίας. Επίσης, παρουσιάζονται φωτογραφίες φορητών παλαιών εικόνων, οι οποίες συντηρήθηκαν από την Ευγεν. συντηρήτρια εικόνων και κειμηλίων κ. Ελένη Σκουμπρή. Οι εικόνες έχουν μοναδική λαϊκή τεχνοτροπία και χρωματική παλέτα. 
Η Περιφέρεια Υψωμαθείων, Κοντοσκαλίου και Βλάγκας θέλοντας να τιμήσει τον Οικουμενικό Πατριάρχη, ο οποίος εφέτος συμπληρώνει 30 χρόνια ευκλεούς και ευλογημένης Πατριαρχικής ποιμαντορίας, αφιερώνει το ημερολόγιο του 2021 σε αυτή την σημαντική επέτειο. 
Τέλος, εκφράζονται πολλές ευχαριστίες στον δραστήριο Πρόεδρο των Κοινοτήτων Βλάγκας και Κοντοσκαλίου Εντιμ. κ. Αναστάσιο Χονδρόπουλο για την πολύτιμη συμβολή του στην έκδοση του ημερολογίου.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ