19.4 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Η ΠΛΑΤΥΤΕΡΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΥΧΕΤΗΡΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ

Φωτογραφία: Νίκος Μαγγίνας

Ο ανταποκριτής της εφημερίδας Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, στο σημερινό φύλλο (3-1-2021), μας μεταφέρει στην Αγία Σοφία της Πόλης, εκεί όπου, μετά την μετατροπή του χριστιανικού ναού από μουσείο σε τζαμί, η “ψυχή” της Αγίας Σοφίας, η Πλατυτέρα, κρύβεται πίσω από κουρτίνες. 
Ο Μ. Κωστίδης μας εξηγεί ότι αφορμή για την επίσκεψη της “Καθημερινής” στην Αγία Σοφία “ήταν η ευχετήρια κάρτα που λάβαμε από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο για τα Χριστούγεννα. Στην κάρτα απεικονίζεται η Παναγία η Πλατυτέρα, την οποία έχει φωτογραφίσει ο κ. Νίκος Μαγγίνας. “Η Πλατυτέρα της Μεγάλης Εκκλησίας, της Αγίας Σοφίας ένα αριστούργημα μέσα στο ύψιστο και μοναδικό Αριστούργημα της Πίστεως του Γένους”, αναφέρει το μήνυμα στη λεζάντα. Η συγκυρία της έκδοσης της κάρτας φέτος και το περιεχόμενο θεωρούνται ένα ιδιαίτερο μήνυμα του Οικουμενικού Πατριάρχη”. 
Η ανταπόκριση του δημοσιογράφου Μανώλη Κωστίδη από την Κωνσταντινούπολη στην εκπομπή του ΣΚΑΪ “Σαββατοκύριακο Παρέα” την Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2021.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ