16.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΦΑΝΑΡΙ (23-31 Δεκεμβρίου 2020)

Επί τη μνήμη του Μ.Βασιλείου, η Α.Θ. Παναγιότης ο Πατριάρχης μετέβη στην Ι. Μονή Ζωοδόχου Πηγής Βαλουκλή, όπου αναπαύεται εν τη προσδοκία της κοινής αναστάσεως ο προκάτοχός του Βασίλειος Γ’ (1925-1929) και τέλεσε Τρισάγιο υπέρ αυτού, μνημονεύσας και τους αειμνήστους Ελασσώνος Βασίλειο και Απαμείας Βασίλειο, διατελέσαντα Ηγούμενο της Μονής. 
Ακροάσεις-Εκπροσωπήσεις 28-31 Δεκεμβρίου 2020 
Η Α.Θ. Παναγιότης ο Πατριάρχης δέχθηκε σε ακρόαση: 
– Τον Θεοφιλ. Επίσκοπο Αβύδου κ. Κύριλλο, Πρόεδρο του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Θρησκειολογίας της Θεολογικής Σχολής του ΕΚΠΑ. 
– Τον Πανοσιολ. Αρχιμ. κ. Συμεών Αυγουστάκη, κληρικό της Ι. Μητροπόλεως Ιλίου, Πετρουπόλεως και Αχαρνών, ο οποίος επέδωσε στον Πατριάρχη την προσφάτως εγκριθείσα Διδακτορική Διατριβή του.
– Από την Ι. Μητρόπολη Χαλκηδόνος τους Ευλαβ. Αρχιδιάκονο κ. Ιωάννη Νικολαΐδη, και Αιδεσιμ. Πρεσβύτερο κ. Θεοφάνη Μαβινάκη, οι οποίοι υπέβαλαν τα σέβη τους και ζήτησαν την αγία Πατριαρχική ευχή και ευλογία, για τα ονομαστήριά τους. 
– Τον Ιερομ. κ. Ηλία Jinjolava, Ιερατικώς Προϊστάμενο του Ι.Ναού Αγίου Γεωργίου Πύλης Αδριανουπόλεως (Εδιρνέκαπου) και υπεύθυνο της Γεωργιανής Κοινότητος της Πόλεως, μαζί με μέλη της παροικίας.  
– Τον Ελλογιμ. κ. Θεόδωρο Αλεξόπουλο, Καθηγητή Θεολογίας από την Αυστρία.  
Η Α.Θ. Παναγιότης ο Πατριάρχης εκπροσωπήθηκε: 
– Από τον Θεοφιλ. Επίσκοπο Κνωσού κ. Πρόδρομο, κατά την κηδεία του αειμνήστου Ευκλείδη Καρδαμάκη, πατέρα του Σεβ. Μητροπολίτου Αυστρίας κ. Αρσενίου, που τελέστηκε τη Δευτέρα, 28 Δεκεμβρίου 2020, από τον Ι. Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Γέργερης Κρήτης. 
– Από τον Θεοφιλ Επίσκοπο Τράλλεων κ. Βενιαμίν, κατά την κηδεία του εν τη Πόλει Ρωμαιοκαθολικού Επισκόπου αειμνήστου Rubén Tierrablanca González, που τελέστηκε την Τρίτη, 29 Δεκεμβρίου 2020, από τον ΡΚαθολικό Ι. Ναό του Αγίου Πνεύματος. 
– Από τον Πανοσιολ. Αρχιμ. κ. Καισάριο Χρόνη, κατά την κηδεία της αειμνήστου Σουλτάνας Αμπατζή, Δασκάλας, που τελέστηκε την Δευτέρα, 28 Δεκεμβρίου 2020, από τον Ι. Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μ. Ρεύματος. 
Ακροάσεις-Εκπροσωπήσεις 23-27 Δεκεμβρίου 2020 
Η Α.Θ. Παναγιότης ο Πατριάρχης δέχθηκε σε ακρόαση: 
– Τον Σεβ. Μητροπολίτη Καλλιουπόλεως και Μαδύτου κ. Στέφανο, ο οποίος ζήτησε τις σεπτές Πατριαρχικές ευχές για τα ονομαστήριά του.
τον Εντιμ. κ. Βασίλειο Δ. Καρακάση, κοινοτικό παράγοντα, ο οποίος υπέβαλε τα σέβη του εορτίως και έλαβε την Πατριαρχική ευλογία.
Η Α.Θ.Παναγιότης ο Πατριάρχης εκπροσωπήθηκε: 
– Από τον Σεβ. Μητροπολίτη Κώου καί Νισύρου κ. Ναθαναήλ, κατά την κηδεία της αειμνήστου Ειρήνης Σαρούκου, αυταδελφής του Σεβ. Μητροπολίτου Αγκύρας κ. Ιερεμία, η οποία τελέστηκε την Τετάρτη, 23η Δεκεμβρίου 2020, από το Ι. Παρεκκλήσιο Αγίου Λαζάρου του παλαιού Κοιμητηρίου Κώου. 
– Από τον Αιδεσιμ. Οικονόμο κ. Δημήτριο Μαγιόγλου, κατά την Χριστουγεννιάτικη Λειτουργία, η οποία τελέστηκε, το βράδυ της Πέμπτης, 24 Δεκεμβρίου, στον ΡΚαθολικό Ναό του Αγίου Αντωνίου Πάδουας στο Πέρα.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ