17.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ Α’ ΑΡΣΑΚΕΙΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΨΥΧΙΚΟΥ ΜΕ ΤΟ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ – ΛΥΚΕΙΟ ΙΜΒΡΟΥ


Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος απέστειλε Πατριαρχικό Γράμμα προς την Διευθύντρια του Α’ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού κα Αμαλία Μαυροειδή, διά του οποίου επευλογεί την απόφαση του Συλλόγου των Διδασκόντων για την Αδελφοποίηση του Α’ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού με το Ελληνικό Γυμνάσιο – Λύκειο της Ίμβρου. 
Μια πρωτοβουλία που θέλει να εκφράσει την έμπρακτη συμπαράσταση του Α’ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού στο μεγάλο γεγονός της επαναλειτουργίας της Ελληνικής εκπαίδευσης στο νησί. 
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης εκφράζει την ευαρέσκειά Του προς τους Διευθυντές των δύο Σχολείων, καθώς η Διευθύντρια του Α΄ Αρσακείου Γενικού Λυκείου Ψυχικού, μαζί με τον κ. Ιωακείμ Καμπουρόπουλο, Διευθυντή του Ομογενειακού Γυμνασίου – Λυκείου Ίμβρου, υπέγραψαν σχετικό Πρωτόκολλο Συνεργασίας και το πρόγραμμα της Αδελφοποίησης ετέθη υπό την αιγίδα του Εκπαιδευτικού και Πολιτιστικού Συνδέσμου Ίμβρου. 
Παραθέτουμε στη συνέχεια το συγκινητικό Πατριαρχικό Γράμμα. 

ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΗ ΑΡΣΑΚΕΙΟΥ ΜΕ ΣΧΟΛΕΙΟ ΙΜΒΡΟΥ by Panagiotis Andriopoulos on Scribd


Το Α΄ Αρσάκειο Λύκειο Ψυχικού πραγματοποίησε από την αρχή της περασμένης σχολικής χρονιάς διάφορες εκδηλώσεις με τον γενικό τίτλο: «Στον δρόμο προς την Ίμβρο», που αποσκοπούσαν στην ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των μαθητών. 
Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν: 
– Γενική ενημέρωση για την Ίμβρο και την ιστορία της από τον φιλόλογο του Α΄ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού κ. Σπύρο Γαβαλλά. 
– Βιωματική ομιλία από τον Ίμβριο καθηγητή και συγγραφέα κ. Δημήτρη Καραβασίλη. 
– Οδοιπορικό στην Ίμβρο με την συγγραφέα Ναννίνα Σακκά – Νικολακοπούλου, τ. Διευθύντρια Δημοτικών Σχολείων της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας και συγγραφέα βιβλίων για την Ίμβρο. 
– «Η ζωή στην Ίμβρο με την ματιά των νέων»: Παρουσίαση του Συλλόγου Νεολαίας Ιμβρίων της Αθήνας προς τους μαθητές του Α΄ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού. 
– «Στον δρόμο προς την Ίμβρο»: δημιουργία σελίδας του Α΄ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού στο facebook. 
– Οικονομική ενίσχυση του Ελληνικού Γυμνασίου – Λυκείου Ίμβρου από το Α΄ Αρσάκειο Λύκειο Ψυχικού. 
– Ομιλία του Διευθυντού του Ελληνικού Γυμνασίου – Λυκείου Ίμβρου κ. Ιωακείμ Καμπουρόπουλου προς τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς στο θέατρο των Αρσακείων Ψυχικού. 
Η προγραμματισμένη εκπαιδευτική επίσκεψη μαθητών του Α΄ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού στην Ίμβρο για την τελετή της Αδελφοποίησης έχει αναβληθεί λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Θα πραγματοποιηθεί με την πρώτη ευκαιρία. 

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ