21.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΣΕΡΒΙΑΣ ΕΙΡΗΝΑΙΟΣ: “Διατηρούμε αισθήματα πίστης και ευγνωμοσύνης προς τη Μητέρα Εκκλησία”

Σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει ο μακαριστός Πατριάρχης Σερβίας Ειρηναίος τον Οκτώβριο του 2014 στο Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως και στην υπεύθυνη κ. Μαρία Χαραλαμπίδου είχε πει για το Οικουμενικό Πατριαρχείο: 
“Έχουμε άριστες σχέσεις με το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης περιβάλλει με εμπιστοσύνη το Πατριαρχείο της Σερβίας. Από την άλλη μεριά το Πατριαρχείο της Σερβίας διατηρεί αισθήματα πίστης και ευγνωμοσύνης προς τη Μητέρα Εκκλησία και όλως ιδιαιτέρως προς τον Προκαθήμενό της, την Α.Θ.Π. τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο τον Α΄. Η ευγνωμοσύνη μας προς το Σεπτό Κέντρο της Ορθοδοξίας, το Οικουμενικό Πατριαρχείο ανάγεται στα χρόνια του Βυζαντίου. Δεν λησμονούμε ότι στους δύο ισαποστόλους αγίους Κύριλλο και Μεθόδιο, τους οποίους ο Πατριάρχης Φώτιος έστειλε στους Σλαβικούς λαούς, οφείλουμε τη γέννησή μας στην Ορθοδοξία. Το Ιερό Φανάρι, λοιπόν, αποτελεί την πνευματική μας κολυμβήθρα. Σε αυτό είναι στραμμένοι με ευγνωμοσύνη οι οφθαλμοί της ψυχής μας.”
Επίσης, πρέπει να σημειώσουμε ότι ο μακαριστός Πατριάρχης των Σέρβων συμμετείχε στην Αγία και Μεγάλη Σύνοδο της Ορθοδοξίας που πραγματοποιήθηκε στην Κρήτη το 2016, υπό την προεδρία του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου. 

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ