25.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΕΦΑΛΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ ΣΤΟ ΦΑΝΑΡΙ (ΦΩΤΟ)

Φως Φαναρίου
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος δέχθηκε σήμερα, Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2020, στο Φανάρι, ιεράρχες και άλλους κληρικούς της Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Ουκρανίας, υπό την ηγεσία του Σεβ. Μητροπολίτου Pereyaslav-Khmelnitskiy και Vyshneve κ. Αλεξάνδρου.
Οι Ουκρανοί ιεράρχες και κληρικοί προσέφεραν αναμνηστικά δώρα στον Πατριάρχη και ο Πατριάρχης ανταπέδωσε καταλλήλως.
Ο Παναγιώτατος διαβεβαίωσε την αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Ουκρανίας για τη συνεχή φροντίδα και προσευχή Του για την Ουκρανία και τους ανθρώπους της. 
Οι Ουκρανοί ιεράρχες ευχαρίστησαν τον Οικουμενικό Πατριάρχη για τις προσωπικές Του προσπάθειες και τις ιστορικές ενέργειες που ανέδειξαν την χώρα και την Τοπική Εκκλησία της, με την χορήγηση της Αυτοκεφαλίας από το Φανάρι. 
Εκ μέρους του Μακαριωτάτου Μητροπολίτου Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Επιφανίου, ο Αρχιεπίσκοπος Πέτρος Λαντβυτόβιτς επέδωσε στον Πατριάρχη ένα καλλιτεχνικό γλυπτό του προστάτη αγίου του Κιέβου, Αρχαγγέλου Μιχαήλ. Ο Πατριάρχης διαβεβαίωσε ότι αυτό το γλυπτό θα είναι πάντα στο γραφείο του. 
Ο Μητροπολίτης Αλέξανδρος παρουσίασε στον Πατριάρχη μια λειψανοθήκη με θραύσματα από λείψανα μαρτύρων της Ουκρανίας, καθώς και τέσσερις τόμους αγιολογικού περιεχομένου που εκδόθηκαν στα Ουκρανικά. 
Στον Πατριάρχη προσφέρθηκε και ένα κεντημένο ουκρανικό πουκάμισο, το οποίο του άρεσε ιδιαίτερα. 
Η Αντιπροσωπεία της Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Ουκρανίας βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη για την Χειροτονία του Εψηφισμένου Επισκόπου Κομάνων κ. Μιχαήλ, Εξάρχου του Οικουμενικού Θρόνου στο Κίεβο, η οποία θα τελεσθεί την ερχόμενη Κυριακή (8.11.2020), στον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό των Ταξιαρχών Μεγάλου Ρεύματος, προεξάρχοντος του ίδιου του Οικουμενικού Πατριάρχου.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ