23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δοξολογία για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στην Ιερά Μητρόπολη Βελγίου (ΦΩΤΟ)

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Βρυξελλών τέλεσε την Θεία Λειτουργία την Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2020 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελγίου και Έξαρχος Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κ. Αθηναγόρας συμπαραστατούμενος από κληρικούς της Μητροπόλεως και την παρουσία ελληνικών Αρχών στο Βέλγιο και περιορισμένου αριθμού πιστών εξ αιτίας των αυστηρών περιοριστικών μέτρων για την αποφυγή της περαιτέρω εξάπλωσης του κορωνοϊού. 
Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας, με την ευκαιρία της εγγιζούσης επετείου της 28ης Οκτωβρίου, εθνικής εορτής της Ελλάδος, τελέστηκε ευχαριστήρια Δοξολογία, η οποία είθισται να τελείται την πλησιέστερη σε αυτήν την ημέρα Κυριακή. Παρόντες στην Δοξολογία και οι επίσημες Διπλωματικές Αρχές της Ελλάδος στο Βέλγιο και στους Ευρωπαϊκούς Θεσμούς με επικεφαλής τον Πρέσβυ της Ελλάδος στο Βέλγιο κ. Διονύσιο Καλαμβρέζο και οι Στρατιωτικές Αρχές της Ελλάδος στο ΝΑΤΟ με επικεφαλής τον Αντιναύαρχο κ. Ιωάννη Παυλόπουλο. 

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Εξοχώτατος Πρέσβυς της Ελλάδος στο Βέλγιο κ. Διονύσιος Καλαμβρέζος, ο οποίος αναφέρθηκε στα γεγονότα της εποχής και στην ομοψυχία και ενότητα που επέδειξαν τότε οι Έλληνες, αλλά και την ανάγκη να επιδείξουμε ενότητα και ομοψυχία και στις σημερινές δυσκολίες και προκλήσεις. 
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελγίου κ. Αθηναγόρας ευχαρίστησε τον κ. Πρέσβυ για τον λόγο του και ευχήθηκε κάθε καλό στην Ελλάδα και να ξεπεράσει γρήγορα τις υπάρχουσες δυσκολίες, διότι η Ελλάδα, λίκνο της Δημοκρατίας και του ευρωπαϊκού πολιτισμού, έχει να προσφέρει πολλά στον σύγχρονο κόσμο και κοινωνία. 
Ακολούθησε ο ελληνικός Εθνικός Ύμνος, ο οποίος ψάλθηκε απ’ όλο το εκκλησίασμα, καθώς και ο Εθνικός Ύμνος της φιλοξενούσας χώρας. 
Τέλος, τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων σε κοιμητήριο της πόλεως όπου είναι ενταφιασμένοι τρεις Έλληνες στρατιωτικοί.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ