21.5 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ο ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΗΝ …ΕΙΣΟΔΟ ΣΤΟΝ ΚΡΗΤΙΚΟ ΛΙΒΥΟ ΜΕΣΩ …ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΟΔΟΥ

Του Παναγιώτη Αντ. Ανδριόπουλου

Ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ είναι ο πρώτος Μητροπολίτης της Εκκλησίας της Ελλάδος που απαγορεύει την …είσοδο στον Λίβυο!

Πριν τρεις μέρες στην Ιδιωτική Οδό, γράφαμε για επικείμενη ομιλία του κληρικού Χαράλαμπου Παπαδόπουλου στην Μητρόπολη Πειραιώς: 

“Και ενώ βγήκε ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ να μας πει τα …αλλιώς ωραία τα δικά του για τον Κονάνο, υποδεικνύοντας μάλιστα και στον Αρχιεπίσκοπο τον τρόπο της καθαίρεσής του, τώρα βλέπουμε ότι ο Πειραιώς έχει καλέσει τον Λίβυο, το alter ego του Κονάνου, στον Πειραιά για να μιλήσει! 

Άραγε θα πει πόσο “φως” είναι ο Κονάνος;
Κάτι …διαφεύγει (;) στον άγιο Πειραιώς…
Εκτός και έχει καλέσει και τον αποσχηματισθέντα Κονάνο για ομιλητή και μας το φυλάει για έκπληξη! 

 Κρίμα οι κορώνες σας περί ιερωσύνης, Δεσπότη μου! 

Ελπίζω πως η ομιλία του Λίβυου θα αποδομήσει την περί ιερωσύνης “υψηλή” θεώρησή σας.”

Ο Πειραιώς έδρασε ακαριαία με κίνηση ματ! Απέστειλε επιστολή προς τον Μητροπολίτη Γορτύνης και Αρκαδίας Μακάριο, στον οποίο ανήκει ο Λίβυος, και του λέει πως ανακαλεί το αίτημά του για τη χορήγηση σχετικής αδείας, καθώς “δέν συνευδοκοῦμεν πλέον εἰς τήν πρόσκλησιν τοῦ εἰρημένου Κληρικοῦ εἰς τήν καθ’ ἡμᾶς Ἱ. Μητρόπολιν.”

Ο Πειραιώς Σεραφείμ μνημονεύει την Ιδιωτική Οδό που ανακίνησε το θέμα, δηλώνοντας – ευτυχώς!- ότι διαφωνεί με την δήλωση Λίβυου υπέρ Κονάνου. 

Παραθέτουμε στη συνέχεια την επιστολή του Πειραιώς Σεραφείμ, η οποία κοινοποιήθηκε στην Ιδιωτική Οδό

Πιστεύουμε πως ο Πειραιώς Σεραφείμ θα είναι συνεπής στην περίπτωση Λίβυου και δεν θα ξαναδούμε κείμενα του εν λόγω κληρικού στις σελίδες της “Πειραϊκής Εκκλησίας”.

Έχει άλλωστε τόσους χιλιάδες οπαδούς, τόσες χιλιάδες εκδόσεις των βιβλίων του, τόσα πολλά βήματα λόγου, ώστε δε νομίζουμε πως θα του λείψει ο Πειραιάς….


Prosklhsis Omilhtoy Libyos Gortynhs by Panagiotis Andriopoulos on Scribd

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ