24.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Συλλυπητήριο Μήνυμα του Οικουμενικού Πατριάρχου προς τον Πατριάρχη Γεωργίας για το πολύνεκρο τροχαίο δυστύχημα στην περιοχή Μtskheta-Mtianeti

Η Α. Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, μόλις πληροφορήθηκε το τραγικό τροχαίο δυστύχημα που συνέβη στην περιοχή της Μtskheta-Mtianeti, και από το οποίο έχασαν την ζωή τους δεκαεπτά συνάνθρωποί μας και τραυματίστηκαν ακόμα τρεις, απέστειλε Μήνυμα προς τον Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Γεωργίας, Μακαριώτατο Καθολικό Πατριάρχη κ.κ. Ηλία, στο οποίο εκφράζει την οδύνη και την συμπάθεια της Μητρός Εκκλησίας και του ιδίου προσωπικώς.

“Προσευχητικώς, ούν, στρέφομεν τα όμματα της ψυχής προς την Υμετέραν τετιμημένην και λίαν ημίν αγαπητήν και περισπούδαστον Μακαριότητα και το ευσεβές πλήρωμα της αδελφής Αγιωτάτης Εκκλησίας της Γεωργίας, εκφράζομεν την βαθείαν συμπάθειαν του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της ημετέρας Μετριότητος προσωπικώς και δεόμεθα μεθ᾿ Υμών όπως Κύριος ο Θεός αναπαύση μεν τας ψυχάς των αδίκω θανάτω απολεσθέντων αθώων συνανθρώπων ημών, σταλάξη δε βάλσαμον παρηγορίας εις τας καρδίας των οικογενών αυτών, παρέχων αυτοίς τε και σύμπαντι τω βαρυπενθούντι γενναίω και μαρτυρικώ λαώ της Γεωργίας, τω συνδεομένω δι’ ισχυρών και ακαταλύτων δεσμών αγάπης και ομοψυχίας ιδιαιτέρως μετά της ημετέρας Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως, την εξ ύψους παραμυθίαν”, σημειώνει μεταξύ άλλων ο Παναγιώτατος.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ