19.7 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Η ΜΑΣΚΑ ΤΗΣ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ ΤΟΥ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ ΚΑΙ Η ΜΑΣΚΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ

Του Παναγιώτη Αντ. Ανδριόπουλου 
O πρώην – και νυν, λέω εγώ – μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος, με ανάρτησή του στο προσωπικό του ιστολόγιο μας λέει ότι η χρήση μάσκας μέσα στο ναό, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, «είναι άρνηση του Χριστού στην πράξη» (sic). 
Και στο πλαίσιο αυτής της «λογικής» επιτίθεται για άλλη μια φορά στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, αυτή τη φορά επειδή φόρεσε μάσκα εντός του ναού. 
Γράφει, λοιπόν, ο πρώην – και νυν – Καλαβρύτων: 
«Δυστυχώς η προδοτική και αιρετική αυτή νοοτροπία έχει διαδοθή πολύ στις ημέρες μας! Την έχουν αποδεχθεί και την εφαρμόζουν (δηλ. φορούν τη μάσκα μέσα στο Ναό) πολλοί Αρχιερείς, πολλοί Κληρικοί, και πάμπολλοι πιστοί! Προσφάτως μεταξύ αυτών Κορυφαίος, δυστυχώς, συγκαταλέγεται ο Παναγ. Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, ο Οποίος ενεφανίσθη φορώντας μάσκα μέσα στο Ναό!! Ο Παναγιώτατος, ο Οποίος παρά ταύτα με δηλώσεις Του εδήλωσε, ότι με την Θεία Κοινωνία ΔΕΝ ΜΕΤΑΔΙΔΕΤΑΙ ο ιός! Δυστυχώς η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή! Η ΣΥΓΧΥΣΗ, ή ΜΑΛΛΟΝ Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΠΙΣΤΕΩΣ ΑΡΧΙΖΕΙ ΑΠΟ ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΑ! ΑΡΧΙΖΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΕΡΑΡΧΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΕΠΕΚΤΕΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑΡΧΙΑ ΤΗΣ ΕΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΦΘΑΝΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΦΑΝΑΡΙ!» 

Βέβαια, ο πρώην – και νυν – Καλαβρύτων επιτίθεται κατά πάντων, δηλ. και στην Εκκλησία της Ελλάδος και στους ιεράρχες της Αμερικής και στο Φανάρι. 
Τι να του απαντήσει κανείς; Δεν έχει νόημα, αφού η Εκκλησία (φιλανθρώπως) και η κοινωνία (ακατανοήτως) τον ανέχονται μια ολόκληρη ζωή. Θα έπρεπε να έχει απομονωθεί προ πολλού από όλους. Και θα έπρεπε να έχει τιμωρηθεί – γιατί όχι; – για την αντιεκκλησιαστική συμπεριφορά του. 
Μια απάντηση θα ήταν ότι ο πρώην – και νυν – Καλαβρύτων φοράει μια ζωή την μάσκα της υποκρισίας, οπότε αδυνατεί να διακρίνει ότι ο Πατριάρχης φοράει την μάσκα από αγάπη! Άλλωστε για εκείνον όποιος μιλάει για αγάπη είναι – φευ! – «αγαπούλης»!
Πώς να κατανοήσει ο …πολεμοχαρής Καλαβρύτων τον λόγο του Πατριάρχη: «η δοκιμασία του κορωνοϊού είναι μία ευκαιρία να αλλάξει η ζωή μας προς το καλύτερο. Προς την κατεύθυνση της εδραίωσης της αγάπης και της αλληλεγγύης». 
Νομίζω ότι τώρα ο Αμβρόσιος πρέπει να στοχεύσει το παλαίφατο Πατριαρχείο Αντιοχείας, διότι οι αρχιερείς και οι ιερείς που τέλεσαν την εξόδιο ακολουθία του αρχιμανδρίτη Αλεξίου Chehadeh, ο οποίος έχασε την μάχη με τον κορωνοϊό, φορούσαν όλοι μάσκες! 
Κι αν τολμά, ας μας πει πόσοι κληρικοί στην «Αγία Ρωσία», στην Σερβία και σε άλλες ορθόδοξες χώρες, έχασαν την ζωή τους από τον κορωνοϊό. 
Δεν θα το κάνει γιατί φοράει μονίμως την μάσκα της υποκρισίας…

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ