18.4 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

ΣΥΛΛΟΓΗ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΓΙΑ …ΠΡΟΣΑΝΑΜΜΑ

Ακολουθεί σχολιασμός επιστολής, υπογραφομένης από συνονθύλευμα αποτειχισμένων και μη, κληρικών και λαϊκών, που απευθύνεται στους αρχιερείς της Εκκλησίας της Ελλάδος ζητώντας να μην αναγνωρίσουν την Αυτοκεφαλία της Εκκλησίας της Ουκρανίας. 
Άπαξ και δόθηκε η Αυτοκεφαλία από το Οικουμενικό Πατριαρχείο το θέμα έχει κλείσει, οπότε όσες υπογραφές και αν μαζέψουν οι αποτειχισμένοι και οι μέλλοντες αποτειχισμένοι, δεν μπορεί παρά να χρησιμοποιηθούν μόνο για… προσάναμμα, όπως είχε πει προσφυώς για άλλη περίπτωση συλλογής υπογραφών ο από Ζακύνθου Μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος.
Για ιστορικούς λόγους δημοσιεύουμε στη συνέχεια την εμπεριστατωμένη απάντηση του Αρχιμ. Ρωμανού Αναστασιάδη στο θλιβερό συνονθύλευμα…
Π.Α.Α.

Σχετικά άρθρα

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Όταν θέλουμε να στειλουμε ένα κείμενο στους επισκόπους δεν το δημοσιοποιουμε για να δημιουργήσουμε εντυπώσεις και να ασκήσουμε πίεση. Αυτό συνιστά ασέβεια και αγένεια προς το επισκοπικό σώμα, το οποίο προσπαθούμε να προκαταβαλουμε αλλά και να επιβάλλουμε συγκεκριμενη απόφαση.
    Στοιχειώδης σοβαρότητα απαιτεί οι υπογράφοντες να γνωρίζουν καλά το θέμα από όλες τις πλευρές, να κατανοούν πως άλλο είναι να εκφέρεις γνώμη σε καφενείο και άλλο να έχεις την ευθύνη της λύσης ενός ακανθωδους και πολυετούς προβλήματος. Οι περισσότεροι εκ των υπογραψαντων υπέγραψαν κατόπιν προτροπής, αγνοούν την πολυπλοκότητα του θέματος. Σύζυγοι τέκνα και κουμπάροι δεν προσδίδουν καμμιά σοβαρότητα στο κείμενο, που είναι ούτως ή άλλως εωλο και ξεκαρφωτο. Κι αυτή η περίεργη συνύπαρξη αποτειχισμενων και μη….

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ