16.3 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΒΡΥΟΥΛΩΝ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ ΣΤΗΝ ΑΔΕΛΑΪΔΑ

Κυριακή Ε’ Νηστειών στον Άγιο Γεώργιο Θέμπαρτον 
Πλήθος πιστών κατέκλυσε τον μεγαλώνυμο Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Θέμπαρτον Νοτίου Αυστραλίας για να συμμετάσχουν στην Θεία Λειτουργία και να χαιρετήσουν τον ιδρυτή του Ιερού Ναού Σεβ. Μητροπολίτην Βρυούλων κ. Παντελεήμονα.

Συγκινημένος ο Σεβασμιώτατος εμνήσθη ημερών αρχαίων. 

Οι εναπομείναντες πρώτοι μετανάστες, τα παιδιά και τα εγγόνια τους, ησπάζοντο την χείρα του Σεβασμιωτάτου λέγοντες “Σεβασμιώτατε με ενθυμείσθε; εσείς μας στεφανώσατε εσείς βαπτίσατε τα παιδιά μας.”
Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Δορυλαίου αντιφώνησε σημειώνοντας ότι τον Απρίλιο του 1975 ο τότε Επίσκοπος Θεουπόλεως και νυν Μητροπολίτης Βρυούλων κ. Παντελεήμων, ως Πατριαρχικός επίτροπος υπεδέχθη τον ενθρονιζόμενο τότε νέο Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κ. Στυλιανό. Μετά από 44 έτη τέλος Μαρτίου του έτους 2019 ως εκπρόσωπος της Α.Θ.Π του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου προέστη της νεκρωσίμου ακολουθίας του σεπτού ποιμενάρχου κυρού Στυλιανού.
Τέλος ομίλησε ο διάδοχος του Μητροπολίτου Βρυούλων κ. Παντελεήμονος προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Θέμπαρτον Αιδ. Πρωτοπρεσβύτερος π. Διογένης Πατσούρης. 
Παρέστη στην Θεία Λειτουργία και ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος κ. Γεώργιος Ψιάχας.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ