22.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ο ΑΡΧΙΔΙΑΚΟΝΟΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΘΡΟΝΟΥ π. ΙΩΑΝΝΗΣ ΧΡΥΣΑΥΓΗΣ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ BOSE


Ολοκληρώθηκαν το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2018 στο Μοναστήρι του Bose, στην Βόρειο Ιταλία, οι εργασίες του 26ου Διεθνούς Συνεδρίου Ορθοδόξου Πνευματικότητος, με το γενικό θέμα: “Διάκρισις και χριστιανικός Βίος”. 
Την τελευταία ημέρα του Συνεδρίου πραγματοποίησε εισήγηση με θέμα: “Εγρήγορση και αυθεντικότητα στην Εκκλησία σήμερα”, ο Αρχιδιάκονος του Οικουμενικού Θρόνου π. Ιωάννης Χρυσαυγής. 
Η εισήγηση του π. Ιωάννη Χρυσαυγή περιστράφηκε γύρω από αποσπάσματα των ασκητών Πατέρων της Γάζας, Βαρσανούφιου και Ιωάννη, όπου παρουσιάζονται ορισμένα βασικά στοιχεία της αρετής της διακρίσεως και η πνευματική κατεύθυνση της. Δεν πρέπει ποτέ να βασίζεται στην εξουσία του ατόμου που την ασκεί, αλλά στην ανάπτυξή της στην ταπεινοφροσύνη, στον σεβασμό προς τον άλλο, στη λεπτότητα που εκφράζεται συχνά περισσότερο με σιωπή παρά με λόγια. 
Ο π. Ιωάννης Χρυσαυγής έχει ασχοληθεί με την ασκητική γραμματεία, καθώς έχει εκδώσει – μεταξύ άλλων – και το σύγγραμμα In the Heart of the Desert: The Spirituality of the Desert Fathers and Mothers (Στην Καρδιά της Ερήμου: Η Πνευματικότητα των Πατέρων και Μητέρων της Ερήμου).


Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ