18.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΠΑΤΕΡΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ ΣΥΜΕΩΝ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ ΠΡΟΣΦΩΝΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ

Προσφώνηση του Διευθυντού του Πατριαρχικού Ιδρύματος Πατερικών Μελετών, Καθηγητή Συμεών Πασχαλίδη, κατά την επίσημη υποδοχή του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου στο Αμφιθέατρο του Πατριαρχικού Ιδρύματος Πατερικών Μελετών. 
Η επίσημη επίσκεψη του Παναγιωτάτου πραγματοποιήθηκε τη Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2017 με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την ίδρυση του Πατριαρχικού Ιδρύματος Πατερικών Μελετών.

Τη Δευτέρα 9 Οκτωβρίου έλαβε χώρα η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη νέου Προέδρου του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ για τη διετία 2017-2019. 
Με ομόθυμη βούληση του Τμήματος νέος πρόεδρός του αναδείχθηκε ο καθηγητής της Πατρολογίας και Αγιολογίας κ. Συμεών Πασχαλίδης και νέος Αναπληρωτής Πρόεδρος ο καθηγητής της Ποιμαντικής και Εξομολογητικής πρωτοπρ. Αθανάσιος Γκίκας. 
Ο κ. Πασχαλίδης έχει διατελέσει επί σειρά ετών Πρόεδρος του Κέντρου Βυζαντινών Ερευνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, ενώ από τον περασμένο Μάρτιο έχει διοριστεί με πατριαρχικό πιττάκιο του Oικου­με­νι­κού Πα­τρι­άρχη κ.κ. Bαρ­­­θολο­μαίου και της Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου Διευ­θυν­τής του Πατριαρχικού Ιδρύματος Πατερικών Μελετών. 

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ