15.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

π. Γεράσιμος Φραγκουλάκης: «Η ανοησία είναι πάντα ανθεκτική»


Του Αρχιμ. Γεράσιμου Φραγκουλάκη
Αννόβερο Γερμανίας
Ανόητοι; Αφελείς; Άθλιοι; Τρισάθλιοι; Πανάθλιοι; Ψεύτες; Βαλτοί; Εξυπνάκηδες; Αργόσχολοι; Θρασείς;Καιροσκόποι; Διαβολοκίνητοι; Εκκλησιομάχοι; Συνειδητοί απατεώνες του πνεύματος; Αμβλύνοες περί την πίστιν;
Λόγω κινδύνου εκτροχιάσεως σταματώ να αναρωτιέμαι πώς μπορεί να χαρακτηρίσει κανείς όλους αυτούς τους αυτόκλητους σωτήρες της Ορθοδοξίας! 
Διάβασα σε ένα ιστολόγιο απ’ αυτά τα «κλωνοποιημένα» τα αντιοικουμενιστικά και καλά, ότι συμμετείχα «κάτι σαν σύμβουλος του Πατριάρχη στην Κολυμπάριο Σύνοδο». Καταφανώς αναφέρονται στην Αγία και Μεγάλη Σύνοδο, στης οποίας το άκουσμα και μόνο αντιδρούν όπως αντιδρά ο διάβολος στο λιβάνι. 
Το ίδιο αυτό (βρ)ιστολόγιο, του οποίου δεν θα κάνω τη χάρη να αναφέρω το όνομα – μην το διαφημίζουμε κιόλας! – πριν από δύο μέρες έκανε αναφορά στην Ιερά Μητρόπολη Γερμανίας, της οποίας έχω την υψίστη τιμή και υπέρτατη ευλογία να είμαι κληρικός. Με ένα εμετικό κείμενο το οποίο ως συνήθως στηριζόταν σε «μαρτυρίες» «ανώνυμων» πιστών, έκανε επίθεση στην Μητρόπολή μας, διότι εκτός των άλλων, η διοργάνωση των θρησκευτικών πανηγύρεων ενέχει και το στοιχείο της λαϊκής μας παράδοσης και κατέληγε στον απώτερο άλλωστε στόχο του, να τα βάλει με το Οικουμενικό Πατριαρχείο με το γνωστό παραλήρημα όλων των «κλωνοποιημένων» περί επάρατου Οικουμενισμού. 
Έστειλα ένα σχόλιο το οποίο βέβαια δεν αναρτήθηκε. Το παραθέτω ολόκληρο:
«Το μένος σας εναντίον του Οικουμενικού Πατριαρχείου και του Οικουμενικού Πατριάρχη σάς έχει τυφλώσει τόσο, που στην προσπάθειά σας να βλάψετε μετέρχεστε μεθόδους που σας γελοιοποιούν. Κοντολογίς παίζετε εν ου παικτοίς. Ψεύδεσθε, συκοφαντείτε, λοιδορείτε, παραποιείτε την πραγματικότητα προκειμένου να παρουσιάσετε την δική σας, την επιτηδευμένη και πλανεμένη η οποία ουδεμία σχέση έχει με την Εκκλησία. Δεν θα περίμενε βέβαια κάποιος κάτι διαφορετικό από εσάς, τους δεδηλωμένους εχθρούς της Εκκλησίας μας. Εμείς δεν πρόκειται να ακολουθήσουμε επ’ ουδενί, πολύ δε περισσότερο να συναγελασθούμε με αφορισμένους και καθηρημένους, όπως εσείς κάνετε και αυτή είναι και η ουσιαστική μας διαφορά. Γνωρίζουμε πολύ καλά πως να διακονούμε Ορθοδοξία και Ελλάδα εδώ στην Γερμανία και κατά συνέπεια, ευτυχώς, δεν χρειαζόμαστε τα φώτα σας. Η μέθοδος της παρουσίασης δήθεν «φοβερών και τρομερών», που σας «αποκαλύπτουν» οι διάφοροι ανώνυμοι πιστοί, μας αφήνει αδιάφορους.
Ελπίζω ότι, έχοντάς σας απομείνει έστω και ίχνος ειλικρίνειας, θα μπορέσετε να παραμερίσετε το πέπλο του φθόνου που σας καλύπτει και να αποσύρετε την εμετική ανάρτησή σας που αφορά στην Ιερά Μητρόπολη Γερμανίας. 
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!
Γεράσιμος Φραγκουλάκης, Αρχιμανδρίτης, εφημέριος Αννοβέρου-Γερμανίας»
Φαίνεται ότι αποφάσισαν τελικώς να απαντήσουν έμμεσα στο σχόλιό μου αυτό με νέα τους ανάρτηση, όπου αναφέρουν την ιδιότητά μου ως δήθεν συμβούλου του Παναγιοτάτου Οικουμενικού Πατριάρχη στη Αγία και Μεγάλη Σύνοδο του Κολυμπαρίου. Και συνεπείς βεβαίως στον «αντιοικουμενιστικό» τους αγώνα, προβάλλουν την «οικουμενιστική» μου ιδιότητα κάνοντας αναδημοσίευση μια ανάρτησης, από την ιστοσελίδα της ενορίας μας, όπου αναφέρεται η συμμετοχή μας στο Ιωβηλαίο του Ρωμαιοκαθολικού Επισκόπου της περιοχής. 
Μα δεν καταλαβαίνουν ότι με τις ανοησίες που γράφουν γελοιοποιούνται; Είναι δυνατόν να διεκδικούν πρωταγωνιστικό ρόλο στον αγώνα υπέρ των δικαίων της Ορθοδοξίας όλοι αυτοί που στην καλύτερη περίπτωση θα μπορούσαν να έχουν ρόλο γελωτοποιού σε τσίρκο και μάλιστα επί μακρόν, διότι όπως λέει ο γάλλος φιλόσοφος Αλμπέρ Καμύ: «Η ανοησία είναι πάντα ανθεκτική».

Σχετικά άρθρα

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Στις κατηγορίες περί Οικουμενισμού, όλων αυτών των αποτειχισμένων και ουσιαστικά σχισματικών – απορώ μάλιστα που η εκκλησία δεν προχωρά στον αφορισμό τους ή την καθαίρεσή τους – θα απαντούσα με την φράση πολιού ιεράρχου "τιμή μας και καμάρι μας"
    ΟΡΚ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ