Free Porn
xbporn
18.2 C
Athens
Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου, 2024

Ετήσια Τριήμερη Συνάντηση της Ορθοδόξου Νεολαίας της Benelux

Από την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου έως την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2024 πραγματοποιήθηκε η ετήσια τριήμερη συνάντηση της νεολαίας της Ιεράς Μητροπόλεως Βελγίου και Εξαρχίας Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου στο κέντρο «De Kluis» στα περίχωρα της Λουβαίνης. Αυτή τη φορά συμμετείχαν περισσότεροι από 100 νέοι από όλη την Benelux και όχι μόνο. Την συνάντηση τίμησαν με την παρουσία τους οι δύο προσκεκλημένοι ομιλητές, ο Ιερομόναχος Ιάκωβος Σιμωνοπετρίτης και η Γερόντισσα Υπαντία, Ηγουμένη της Ιεράς Μονής της Αγίας Σκέπης στο Solan στην Γαλλία. Οι νέοι είχαν την ευλογία να παρακολουθήσουν τις δύο διαλέξεις σχετικά με το θέμα: «Κατανοώντας και ζώντας την Θεία Λειτουργία».

Η συνάντηση άρχισε το βράδυ της Παρασκευής με ένα γενικό καλωσόρισμα και ακολούθησαν ομαδικά παιχνίδια με σκοπό να γνωριστούν τα νέα μέλη μεταξύ τους, να εισαχθούν στο θέμα της συνάντησης, καθώς και η βραδινή προσευχή.

Το Σάββατο, μετά την πρωινή προσευχή και λίγη αναζωογονητική γυμναστική, δόθηκε η πρώτη διάλεξη από την Γερόντισσα Υπαντία τίτλο «Η εμπειρία του Θεού στη Θεία Λειτουργία».

Ακολούθησε συνεδρία ερωτήσεων και απαντήσεων υπό την προεδρία τόσο της Γερόντισσας Υπαντίας όσο και του πατρός Ιακώβου, όπου απάντησαν σε ερωτήματα που απασχολούν την ορθόδοξη νεολαία και την ζωή στην σύγχρονη κοινωνία. Το απόγευμα ήταν αφιερωμένο σε πρακτικές δεξιότητες, στις οποίες οι νέοι εισήχθησαν σε διάφορα απαραίτητα για την λατρεία στοιχεία, και πώς μπορούν μέσα από αυτά να συμμετάσχουν ενεργά στην ζωή της Εκκλησίας.

Στα πρακτικά εργαστήρια οι νέοι διδάχθηκαν την ετοιμασία του προσφόρου, των κολλύβων, την τέχνη του εκκλησιαστικού κεντήματος, εισήχθησαν στον εκκλησιαστικό τρόπο ανάγνωσης κατά την λατρεία στην Εκκλησία, καθώς και στην μελέτη της Αγίας Γραφής υπό το φως των Πατέρων της Εκκλησίας.

Μετά τα εργαστήρια τελέστηκε ο Εσπερινός από τον π. Ιάκωβο, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βελγίου κ. Αθηναγόρου, και έψαλλε χορός των νέων. Η ημέρα έκλεισε με βραδιά ελληνικών παραδοσιακών χορών.

Η ημέρα της Κυριακής ξεκίνησε με την τέλεση της Θείας Λειτουργίας από τον π. Ιάκωβο. Ακολούθησε το κυριακάτικο γεύμα και τέλος η ομιλία του π. Ιακώβου με θέμα: «Κατανοώντας και ζώντας την Θεία Λειτουργία».

Η συνάντηση αυτή ήταν μία θαυμάσια ευκαιρία για την τοπική ορθόδοξη νεολαία να συγκεντρωθεί και όλοι οι νέοι μαζί να ζήσουν σε αδελφική ατμόσφαιρα προσευχής, να ενισχύσει ο ένας τον άλλον στην χριστιανική ζωή του και να δημιουργήσουν μόνιμους και σταθερούς αδελφικούς δεσμούς.

Το τριήμερο σημείωσε τεράστια επιτυχία και, με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βελγίου κ. Αθηναγόρου, η ορθόδοξη νεολαία της Ιεράς Μητροπόλεως προετοιμάζει ήδη την επόμενη ημερήσια συνάντηση κατά την ημέρα της Πρωτομαγιάς του 2025, καθώς και την επόμενη τριήμερη συνάντηση τον Οκτώβριο του 2025.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ