Free Porn
xbporn
16.2 C
Athens
Σάββατο, 19 Οκτωβρίου, 2024

Μαθήματα ελληνικής γλώσσας από την Κοινότητα Μπαλίνου

Η Κοινότητα Κοίμησης της Θεοτόκου Μπαλίνου στον Κεράτιο Κόλπο της Πόλης συνεχίζει τις δραστηριότητές της και προχώρησε στην ίδρυση Φιλοπτώχου Αδερφότητας με σκοπό την στήριξη ευπαθών Πολιτών και τη δημιουργία δράσεων προς όφελος της Ομογένειας. Σ’ αυτό το πλαίσιο ξεκίνησαν και τα δωρεάν μαθήματα ελληνικών κυρίως σε γυναίκες με καταγωγή από την Αντιόχεια αλλά και άλλες περιοχές. Τα μαθήματα παραδίδονται κάθε Σάββατο πρωί μετά από την ακολουθία του Όρθρου σε χώρο που βρίσκεται μέσα στον αυλόγυρο της εκκλησίας από την συνταξιούχο εκπαιδευτικό από την Ελλάδα Μαρία Δήμου.

Στόχος είναι η εξοικείωση των γυναικών με την  ελληνική γλώσσα, η γνώση γραφής κι ανάγνωσης και η απόκτηση ενός βασικού επιπέδου κατανόησης και ομιλίας. Ένας δεύτερος στόχος μέσα από τη δράση αυτή είναι η δημιουργία ενός σημείου αναφοράς και συνάντησης στην ακτή του Κερατίου όσων Ρωμιών διαμένουν στην ευρύτερη περιοχή. Η δημιουργία σχέσεων ανάμεσα στα μέλη των Κοινοτήτων και η ανάπτυξη του αισθήματος του ανήκειν στην ευρύτερη Ομογενειακή Κοινότητα.

Καθώς τα μαθήματα δεν αποσκοπούν σε ακαδημαϊκές γνώσεις αλλά στην εξοικείωση με την καθημερινή χρήση της γλώσσα και πραγματοποιούνται κοντά στις περιοχές κατοικίας των «μαθητριών» αποτέλεσαν απάντηση σε ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ