Free Porn
xbporn
19.1 C
Athens
Σάββατο, 19 Οκτωβρίου, 2024

Ο Μητροπολίτης Σουηδίας τέλεσε αγιασμό στο Ελληνικό Σχολείο Στοκχόλμης

Με την παρουσία αρκετών μαθητών, των γονέων και διδασκάλων τους, τελέστηκε το Σάββατο, 19 Οκτωβρίου 2024, ο αγιασμός, επί τη ενάρξει της νέας σχολικής χρονιάς, στο Ελληνικό Σχολείο της Στοκχόλμης, από τον Σεβ. Μητροπολίτη Σουηδίας και πάσης Σκανδιναυΐας κ. Κλεόπα, στον οποίο συμμετείχε και ο εφημέριος του Καθεδρικού Ναού Αγίου Γεωργίου Στοκχόλμης, Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης κ. Βαρθολομαίος Ιατρίδης.

    Στο τέλος της ακολουθίας, ο Ποιμενάρχης άγιασε όλους τους μαθητές, γονείς και διδασκάλους, ενώ ο π. Βαρθολομαίος προσέφερε από μια εικόνα του Αγίου Νικολάου σε κάθε μαθητή και το εγκόλπιο ημερολόγιο του 2025 της Ι. Μητροπόλεως στους διδασκάλους.

    Ο Σεβασμιώτατος, αφού μίλησε στους μαθητές για τον Όσιο Γεράσιμο τον εν Κεφαλληνία, την μνήμη του οποίου τιμά αύριο η Εκκλησία, καθώς και για την σπουδαιότητα του εκκλησιασμού, προσέφερε στον Πρόεδρο του σχολείου Ελλογιμ. κ. Δημήτριο Σιώτη την εσχάτως εκδοθείσα μελέτη του για τον μακαριστό Ιερομόναχο κυρό Ευσέβιο Βίττη, με τίτλο: «Ἡ ἱεραποστολική διακονία τοῦ Ἀρχιμανδρίτου Εὐσεβίου Βίττη εἰς τήν Σκανδιναυΐαν 1965-1980», την οποία εξέδωσε η Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος.

    Ακολούθησε μικρά δεξίωσις στις εγκαταστάσεις του σχολείου, όπου ο Ποιμενάρχης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με αρκετούς γονείς και την διοίκηση του σχολείου, στους οποίους ευχήθηκε καλή επιτυχία και θείο φωτισμό από άνωθεν.

    Το Ελληνικό Σχολείο Στοκχόλμης συστεγάζεται με το Σουηδικό Ημερήσιο Σχολείο, αριθμεί άνω των 400 μαθητών και προσφέρει μαθήματα ελληνικής γλώσσης σε αρκετά προάστεια της ευρύτερης περιοχής, καθ᾽ όλη την διάρκεια της εβδομάδος.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ