Free Porn
xbporn
29.8 C
Athens
Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024

Η εορτή της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας στην Κοινότητα Διπλοκιονίου

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ

ΑΓΙΩΤΑΤΗ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΣΠΟΡΟΥ

ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΑΛΑΙΟΥ ΜΠΑΝΙΟΥ ΔΙΠΛΟΚΙΟΝΙΟΥ

Την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου ε.ε. η Κοινότητά μας εόρτασε πανηγυρικώς την ανάμνηση του εν Κυθήροις θαύματος της Παναγίας της «Μυρτιδιωτίσσης».

Της εορτής προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Κυδωνιών κ. Αθηναγόρας, Πατριαρχικός Επόπτης της Περιφερείας μας, ο οποίος χοροστάτησε κατά τον Όρθρο και την Θεία Λειτουργία.

Η φετινή εορτή της Παναγίας της «Μυρτιδιωτίσσης» είχε έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα, για την Κοινότητά μας, καθώς η Θεία Λειτουργία τελέστηκε στο Ιερό Παρεκκλήσιο, το οποίο είναι αφιερωμένο στην Κοίμηση της Θεομήτορος και ευρίσκεται εντός του Κοινοτικού Ιερού
Ναού μας.

Μετά από τον ευτρεπισμό του, το Ιερό αυτό Παρεκκλήσιο επαναλειτούργησε, ύστερα από σιγή αρκετών ετών. Επιπλέον ανακοινώθηκε, ότι κατά την ημέρα της Παναγίας της «Μυρτιδιωτίσσης» (24 Σεπτεμβρίου), το Ιερό Παρεκκλήσιο της Κοινότητός μας θα εορτάζει την ετήσια πανήγυρη του, καθώς το εν Κυθήροις θαύμα της Παναγίας πραγματοποιήθηκε σαράντα μέρες μετά την Κοίμησή της (15 Αυγούστου). Διά του τρόπου αυτού η ετήσια εορτή του ναϋδρίου μας θα συνδέεται με την αρχική του πανήγυρη.

Στο τέλος της Θείας λειτουργίας ο Σεβ. Πατριαρχικός Επόπτης μας απηύθυνε λόγους πνευματικής οικοδομής, διηγούμενος τα θαυμάσια της Κυρίας Θεοτόκου και εξέφρασε την ευαρέσκειά του προς τον Ιερατικώς Προϊστάμενο Αρχιμ. Γεδεών Μαγκριώτη, καθώς και προς τον Πρόεδρο της Κοινότητος κ. Κωνσταντίνο Διακρούση, για το επιτελούμενο έργο.

Στη σεμνή πανήγυρη του Παρεκκλησίου μας συμπροσευχήθηκαν ενορίτες και αρκετοί προσκυνητές από διάφορα σημεία της Πόλης, καθώς και ομάδα αποφοίτων και φοιτητών της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Αθηνών, συνοδευόμενοι από την Καθηγήτριά τους Δρ. Νέλλη Κοντογιάννη. Όλοι παρεκάθησαν στην εόρτια δεξίωση, που πραγματοποιήθηκε στον αύλειο χώρο της Κοινότητας.’

Χρόνια πολλά και ευλογημένα από τη χάρη της Θεοτόκου.
Και του χρόνου με υγεία!
Εκ της Ιερατικής Προϊσταμενίας

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ