Free Porn
xbporn
21.5 C
Athens
Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου, 2024

Χειροτονία πρεσβυτέρου στον Καθεδρικό Ναό Αγίας Τριάδος Χαλκηδόνος

Την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου, Α’ Λουκά, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε στην Θεία Λειτουργία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδος Χαλκηδόνος.

Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν ο Πρωτοσύγκελλος, Πανοσιολ. Αρχιμ. κ. Ευγένιος Καρατζάς,ο Αιδεσιμολ. Πρωτ. κ. Στυλιανός Παπαθανασίου εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Σμύρνης και οι Ιερολ. Διακ. κ. Νικόλαος Σιμιτσόγλου και κ. Φίλιππος Μπαρντακτσής.

Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας και σύμφωνα με το τυπικό, μετά την Μεγάλη Είσοδο ο Σεβασμιώτατος χειροτόνησε στον βαθμό του Πρεσβυτέρου τον ευλαβέστατο Διάκονο κ. Νικόλαο Σιμιτσόγλου.

Ο νέος Πρεσβύτερος προ της χειροτονίας μίλησε για την ιερή αυτή στιγμή με πολλή συγκίνηση καθώς εκπληρώθηκε ένας πόθος πολλών ετών. Ακόμη, αναφέρθηκε με θερμούς λόγους στο πρόσωπο της Α.Θ.Π, τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, εκφράζοντας την βαθιά του ευγνωμοσύνη και την εσαεί αφοσίωσή του. Επίσης, ευχαρίστησε εκ βάθους καρδίας τον Σεβασμιώτατο για την εμπιστοσύνη και την τιμή που έδειξε στο πρόσωπό του.Ακόμη, ευχαρίστησε όλους όσοι στάθηκαν συμπαραστάτες και αρωγοί στην επιθυμία του αυτή και όσους παρευρέθηκαν στο μυστήριο, ενισχύοντάς τον με την προσευχή τους. Στην συνέχεια όλο το εκκλησίασμα αναφώνησε με χαρά το «άξιος».

Στο ιερό βήμα παρέστησαν συμπροσευχόμενοι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ικονίου κ. Θεόληπτος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σηλυβρίας κ. Μάξιμος, ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης κ. Βοσπόριος Μαγκαφάς, Αρχιγραμματεύς της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, κληρικοί από την Ελλάδα και την Πόλη.

Αξίζει να σημειωθεί οτι τα ιερά αναλόγια εκόσμησαν ο Άρχων Α’ Δομέστικος της Μ.Χ.Ε., Μουσικολογιώτατος κ. Γεώργιος Κιοσέογλου, πλαισιούμενος από μέλη του εν Αθήναις Συλλόγου Μουσικοφίλων Κωνσταντινουπόλεως, υπό την ηγεσία του Προέδρου αυτού, Μουσικολογιωτάτου κ. Σταματίου-Νικολάου Κίσσα, Άρχοντος Πρωτομαΐστορος της Μ.Χ.Ε.

Εκκλησιάστηκαν ο Πρόεδρος και τα Μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής της Κοινότητος Χαλκηδόνος, πολλοί πιστοί από την περιοχή, την Πόλη και το εξωτερικό. Προ της απολύσεως, ο Σεβασμιώτατος, αφού ευχαρίστησε όσους παρευρέθηκαν στο σημαντικό γεγονός μίλησε για το μυστήριο της ιερωσύνης, τονίζοντας ιδιαιτέρως την σημασία και τον ρόλο του ιερέα στον κόσμο, νουθετώντας καταλλήλως τον νεοχειροτονηθέντα πρεσβύτερο. Στο τέλος, ο νέος πρεσβύτερος διένειμε το αντίδωρο και δέχθηκε τις ευχές όλων.

Μετά το πέρας της λατρευτικής συνάξεως η δραστήρια και πάντοτε φιλόξενη Κοινότητα Χαλκηδόνος προσέφερε πλούσιο πρωινό κέρασμα προς όλο τον κόσμο.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ