Free Porn
xbporn
17.1 C
Athens
Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου, 2024

Η πανήγυρη του εν Χώναις θαύματος του Αρχαγγέλου Μιχαήλ στην Κοινότητα Σωσθενίου

Η Ορθόδοξος Εκκλησία μοιάζει καταπληκτικά με την Παναγία Μητέρα του Κυρίου μας Ιησού Χριστού.

Και αυτό, γιατί ζεί σύμφωνα με το παράδειγμά Της, διατηρώντας τους λόγους και τα έργα, πρωτίστως μεν του Θεού, ακολούθως δε των «ἐκ τῶν ἀπ’ ἀρχῆς καὶ μέχρι τῶν ἐσχάτων» αμέτρητων «ἐκ δυσμῶν καὶ βορρᾷ, καὶ θαλάσσης, καὶ ἑῴας» φίλων του Θεού στην μνήμη της, τα οποία μοιράζεται μ’ όποιον επιθυμεί ν’ ακούσει και να μάθει κάτι γι’ αυτά.

Όπως ακριβώς, λοιπόν, η Κυρία Θεοτόκος, μετά την Ανάσταση του Υιού και Θεού Της, δεχόταν τους πρώτους χριστιανούς που ήθελαν να Την επισκεφθούν, για να Την γνωρίσουν από κοντά και ν’ ακούσουν από τα χείλη Της όλα όσα Εκείνος έπραξε, για την σωτηρία μας, ανέσυρε από την καρδιά Της τις μνήμες Της, με τον ίδιο τρόπο η Αγία μας Εκκλησία, διατήρησε στη μνήμη της όλα όσα έχουν να κάνουν με το παράδοξο θαύμα του Αη Ταξιάρχη Μιχαήλ, στις Κολοσσές της Φρυγίας. Και έρχεται κάθε χρόνο, να μας το θυμήσει και συγχρόνως να το γιορτάσει μαζί με όλους μας, τα παιδιά της.

Γι’ αυτό το λόγο, λοιπόν, το πρωΐ της περασμένης Παρασκευής, 6ης Σεπτεμβρίου, συγκεντωθήκαμε στον Κοινοτικό Ιερό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, προκειμένου ν’ ακούσουμε την Παναγία Εκκλησία μας, να μας εξιστορεί πως ο Αη Στράτηγος ως άλλος Νώε, έσωσε σε χρόνους παλαιούς τον Ναό του, από τον κατακλυσμό των ποταμών, ανοίγοντας προς δόξαν Θεού, χαράν του θεράποντά του Αρχίππου και καταισχύνην των οργάνων του διαβόλου μία χοάνη στο έδαφος, διοχετεύοντας προς αυτήν όλα τα ορμητικά ύδατα.

Αυτού του θαύματος την ανάμνηση συμπανηγυρίσαμε κλήρος και λαός με την τέλεση του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας.

Την Αναίμακτο Μυσταγωγία προσέφερε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κυδωνιών κ. Αθηναγόρας, Πατριαρχικός Επόπτης Βοσπόρου, ο οποίος και κήρυξε το θείο λόγο. Μαζί με τον Δεσπότη μας συλλειτούργησε ο υποσημειούμενος, ενώ διακόνησε ο Πατριαρχικός Διάκονος κ. Επιφάνιος Kamianovych.

Τους ύμνους της πανηγύρεως απέδωσαν ο Πρωτοπρεσβύτερος κ. Κωνσταντίνος Βαρθολομαίος, Ιερατικώς Προϊστάμενος της Κοινότητας Νεοχωρίου και ο Πρωτοψάλτης της ίδιας Κοινότητας, κ. Νικόλαος Παπαγεωργίου.

Εκκλησιάστηκαν αρκετοί χριστιανοί από το Νιχώρι και τις γειτονικές Κοινότητες, οι οποίοι προσήλθαν με θέρμη να ασπαστούν την Ιερά Εικόνα του Αρχαγγέλου Μιχαήλ, να κοινωνήσουν των Θείων Μυστηρίων και να λάβουν την ευλογία του Αρχιερέως.

Στον Άγιο Τριαδικό Θεό των πατέρων μας, που από το πρώτο λεπτό της δημιουργίας του κόσμου, μέχρι και τη στιγμή αυτή, που σύρονται αυτές οι φτωχές γραμμές, δεν έπαυσε να θαυματουργεί και να διασώζει από κάθε είδος κινδύνου και απειλής όσους με

πίστη και ευλάβεια επικαλούνται «τό πάντιμον καί μεγαλοπρεπές ὄνομά» Του, ανήκει κάθε δόξα, τιμή και προσκύνηση, από τώρα και για πάντα. Αμήν.

ΚΠολις, 09/09/2024

† Αρχιμ. Τιμόθεος Ραϊλάκης Βρανάς,

Ιερατικώς Προϊσταμενεύων της εν Σωσθενίω Ιεράς Εκκλησίας των Παμμεγίστων Ταξιαρχών.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ