Free Porn
xbporn
25.4 C
Athens
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

Θερινό Σχολείο Αγιογραφίας Γεώργιου Κόρδη στην ΟΑΚ

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία, για τρίτη συνεχή χρονιά, το Θερινό Σχολείο Αγιογραφίας του  καταξιωμένου ζωγράφου – εικονογράφου Δρ Γεώργιου Κόρδη με κεντρικό θέμα: Ζωγραφίζοντας το Φως (WRITING THE LIGHT – GEORGE KORDIS ICON SUMMER SCHOOL),  στις εγκαταστάσεις της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης (ΟΑΚ), από 8 έως 18 Αυγούστου 2024.

Ο Δρ Γεώργιος Κόρδης μεταλαμπάδευσε τις γνώσεις και την αγάπη του για την εικονογραφία στους είκοσι οκτώ (28) μαθητές του από όλο τον κόσμο.  Οι μαθητές  φέτος μοιράστηκαν σε τρία επίπεδα και διδάχτηκαν τρεις διαφορετικές εικόνες, ανάλογα με την εμπειρία τους:  τον « Άγιο Μάξιμο τον Ομολογητή», «Το εν Χώναις Θαύμα του Αρχάγγελου Μιχαήλ», και τη «Μεταμόρφωση του Σωτήρος Χριστού», ακολουθώντας τα προτεινόμενα τεχνικά βήματα του κ. Κόρδη.

Ο Σεβασμιώτατος Κισάμου και Σελίνου Αμφιλόχιος, Πρόεδρος της ΟΑΚ, μαζί με τον Σεβασμιώτατο Ρεθύμνου και Αυλοποτάμου Πρόδρομο και τον Γενικό Διευθυντή της ΟΑΚ Δρ Κωνσταντίνο Ζορμπά, επισκέφτηκαν τους συμμετέχοντες στο Εργαστήριο και εξέφρασαν τις θερμές ευχαριστίες προς τον Δρ Γεώργιο Κόρδη για την ιδιαίτερη τιμή της παρουσίας  του  και την επιλογή  της ΟΑΚ για τη διεξαγωγή του Θερινού Σχολείου στο Ίδρυμα. 

Μαθητές και συνοδοί, κατά την διάρκεια του Προγράμματος, είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν το Μουσείο της παρακείμενης Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Παναγίας Οδηγητρίας Γωνιάς, τον Ιερό Ναό Μιχαήλ Αρχαγγέλου (6ος αιώνας), στην Επισκοπή Κισάμου, μοναδική Ροτόντα στην Κρήτη, το Σπήλαιο του Αγίου Ιωάννη του Ερημίτη στη Μαραθοκεφάλα, τον Ιερό Ναό της Παναγίας Μυρτιδιώτισσας, τον Ιερό Ναό της Μεταμορφώσεως του Κυρίου στα Πλεμενιανά Καντάνου και την Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής. Επίσης, συμμετείχαν στις ιερές ακολουθίες για την Κοίμηση της Θεοτόκου στην παρακείμενη εορτάζουσα Ιερά Μονή Γωνιάς.

Από την πλευρά της ΟΑΚ, η επιστημονική συνεργάτιδα Κωνσταντίνα Στεφανάκη, υπεύθυνη του Εργαστηρίου Αγιογραφίας και του παραπάνω εικονογραφικού Προγράμματος, ευχαρίστησε τον κ. Κόρδη «όχι μόνο για τις γνώσεις, τη σοφία, την αγάπη και την τεχνική της Αγιογραφίας που μεταδίδει σε όλους, αλλά και για την υλοποίηση του όλου Προγράμματος στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης, με συμμετέχοντες από  όλα τα μέρη του κόσμου».

Εκ μέρους τους Ιδρύματος εκφράζονται θερμές ευχαριστίες στον σπουδαίο καλλιτέχνη Δρ Γεώργιο Κόρδη, την Keri  Wiederspahn, υπεύθυνη του Προγράμματος Writing the Light, τους βοηθούς Μαρία Πάνου, Slavica Mihailova και Λουκία Συνοδινού – Διευθύνουσα της Cinnabar P.C. για την άψογη συνεργασία.

Με μεγάλη μας  χαρά αναμένουμε τη  συνάντηση του χρόνου, ενώ για περισσότερες πληροφορίες των Προγραμμάτων του Δρ Γεώργιου Κόρδη μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα writingthelight.com.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ