Free Porn
xbporn
21.2 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Απάντηση Ηγουμένου Βαρθολομαίου σε τοποθετήσεις Βελόπουλου

Σε ανάρτηση στην πλατφόρμα X (πρώην twitter) στο λογαριασμό “Κυριάκος Βελόπουλος” στις 17.8.2024 [1] γράφει τα εξής:

“Δραματική έκκληση αρχιμανδρίτη Βαρθολομαίου: Η Μονή Εσφιγμένου κινδυνεύει από σεισμούς, και δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα!!! ΣΩΣΤΌ! Εδώ έχουν πάρει όλη την περιουσία της Μονής αυτοί οι 3 από τους 110 και “πονάνε” λένε  για την συντήρηση της! Κόψανε τα χρήματα, το φαγητό και ότι υπάρχει αλλά νοιάζονται για την Μονη! Ας δώσουν τα χρήματα να συντηρηθεί ως καλοί χριστιανοί και ας τα βρουν μεταξύ τους οι 3 με τους 110!”

Ο Βελόπουλος άλλη μια φορά ανέλαβε με πάθος την υπεράσπιση της κατάληψης μέρους του Αγίου Όρους από ΓΟΧ καταληψίες λέγοντας ασύστολα ψεύδη και συκοφαντίες εμφανιζόμενος ως ένα είδος θρησκευτικού ποιμένα-επισκόπου που κρίνει το ποιος είναι καλός χριστιανός ή όχι. Ένας πολιτικός που φιλοδοξεί να εμπλέκεται, να καθορίζει και να καθοδηγεί τα της Εκκλησίας.

Κρύβεται πίσω από τη βουλευτική του ασυλία για να διασκορπίσει ένα σωρό ψεύδη για την υπόθεση της Μονής μας στοχοποιώντας αγιορείτη ηγούμενο.

Κύριε Βελόπουλε εμείς είμαστε χριστιανοί ορθόδοξοι της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, όχι αλλόδοξοι με τίτλο “γνήσιοι  ορθόδοξοι χριστιανοί” [2], όπως αυτοί που υποστηρίζετε.

Πόσο χριστιανικό, ηθικό και συνταγματικό είναι το ένα χριστιανικό δόγμα να αρπάζει ναούς και μονές από το άλλο δόγμα; Που το είδατε αυτό πέρα από εποχές διωγμών;

Το Άγιο Όρος είναι το σύνολο των 20 ιερών μονών, των εξαρτημάτων τους και των εδαφών τους. Καμιά άλλη θρησκεία ή χριστιανικό δόγμα δεν δικαιούται να καταλάβει μια από τις 20 μονές, ούτε Ρωμαιοκαθολικοί, ούτε ΓΟΧ (όπως αυτοί που υποστηρίζετε), ούτε κανείς άλλος. Η Ιερά Κοινότητα που εκπροσωπεί το σύνολο των περίπου 2000 αγιορειτών μοναχών επανειλημμένως από το 2002 μέχρι και σήμερα έχει ζητήσει την ειρηνική αποχώρηση των 35 πια καταληψιών από το κεντρικό κτηριακό συγκρότημα της Μονής Εσφιγμένου.

Ο ίδιος ο Βελόπουλος  έχει – κατά κάποιον τρόπο – “ορίσει” τον εαυτό του εκτός Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, αφού ενεργά υποστηρίζει την κατάληψη ΓΟΧ σε μοναστήρι που υπάγεται σε αυτήν. Μήπως ήρθε η ώρα η Ανατ. Ορθόδοξη Εκκλησία να πάρει θέση για το αν οι “πνευματικές” θέσεις-“διδασκαλία” του Βελόπουλου είναι σύμφωνες με τις διδαχές της;

Ηγούμενος Μονής Εσφιγμένου Βαρθολομαίος
Άγιον Όρος
Ελλάδα

[1] https://x.com/velopky/status/1824835006260289734
[2] https://www.ecclesiagoc.gr/index.php/2018-07-06-14-07-05/%E1%BC%B1%CE%B5%CF%81%CE%AC-%CF%83%CF%8D%CE%BD%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CF%82

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ