Free Porn
xbporn
25.4 C
Athens
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

Η πανήγυρις της Αγίας Μαρίνας στις Βρυξέλλες

Την ετήσια πανήγυρη του Μητροπολιτικού Παρεκκλησίου, στο οποίο φιλοξενείται η ενορία της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρίνης Βρυξελλών, τίμησε η Ιερά Μητρόπολη Βελγίου την Τρίτη 16 και Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024. 

Το απόγευμα της Τρίτης τελέστηκε ο Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βελγίου και Εξάρχου Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κ. Αθηναγόρου, ο οποίος προεξήρχε και την επομένη της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας, με την συμμετοχή του ιερού κλήρου των Βρυξελλών, παρουσία Αρχόντων της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας και πλήθος κόσμου. 

Κατά το τέλος του Όρθρου της εορτής ο Μητροπολίτης Αθηναγόρας απένειμε το οφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου στον ιερατικώς προϊστάμενο της ενορίας, μέχρι πρότινος Οικονόμο Γεώργιο Κόκκωνα, επιβραβεύοντάς τον για την πενταετή ποιμαντική του διακονία και την αφοσίωση και τον ζήλο με τα οποία επιτελεί τα ιερατικά του καθήκοντα. 

Στο κήρυγμα ο ιερουργών αρχιερεύς αναφέρθηκε εκτενώς στον βίο της Αγίας Μαρίνης, τα σπουδαία μηνύματα του οποίου καλούνται οι πιστοί να λαμβάνουν και να ενσαρκώνουν στην ζωή τους, ανά τους αιώνες, γενόμενοι μάρτυρες της συνειδήσεως, της αλήθειας του ευαγγελίου, αλλά πολλές φορές και του αίματος, αφού στην σύγχρονη εποχή δεν είναι λίγα τα φαινόμενα μαρτυρίας και μαρτυρίου των πιστών χριστιανών στις ταραγμένες από τον πόλεμο περιοχές του κόσμου. 

Το ιερών ακολουθιών ακολουθούσε δεξίωση στην παρακείμενη στο Παρεκκλήσιο αίθουσα. 

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ