17.2 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Ακροάσεις και εκπροσωπήσεις του Πατριάρχου

Ακροάσεις

Η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος δέχθηκε σε ακρόαση:

Τον Σεβ. Μητροπολίτη Γέροντα Δέρκων κ. Απόστολο, με τον Πανοσιολ Αρχιμανδρίτη κ. Πέτρο, Ηγούμενο της Ι. Μονής Διονυσίου Αγίου Όρους.

Τον Πανοσιολ. Μ. Σύγκελλο κ. Ιάκωβο, Διευθυντή του Αγγλικού Γραφείου του Πατριαρχείου, ο οποίος υπέβαλε τα σέβη του και ζήτησε την αγία Πατριαρχική ευχή και ευλογία για τα ονομαστήριά του.
Τον Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη Δρ Μελίτωνα Μπέλλο, από την Ρόδο, ο οποίος Του παρέδωσε τη διδακτορική διατριβή του με θέμα: «Συνοδικότητα και Οικουμένη: η προσυνοδική και οικουμενική πορεία της Ορθοδοξίας στο δεύτερο μισό του 20ου αιώνα, με ιδιαίτερη αναφορά στη συμβολή του Οικουμενικού Πατριάρχη Αθηναγόρα Α ́, του Μητροπολίτη Γέροντος Χαλκηδόνος Μελίτωνα και του Μητροπολίτη Ελβετίας Δαμασκηνού».
Τον Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη κ. Παντελεήμονα Γιαννίδη,από την Αθήνα.
Τον Εντιμ. κ. Ανδρέα Ρομπόπουλο, Δημοσιογράφο, από την Πόλη, με αφορμή τα επικείμενα ονομαστήριά του.
Τον Εντιμ. κ. Damian Kristof, Βιβλιοθηκονόμο, με την σύζυγό του Ευγεν. κ. Nina, και την θυγατέρα τους Alyona, από το Cleveland των Η.Π.Α.

Τον Εντιμ. κ. Εμμανουήλ Χαλκιαδάκη, Φοιτητή Νομικής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.

Τον Εντιμ. κ. Ιωάννη Ανανά, με την σύζυγό του, από την Πόλη.
Τον Εντιμ. Άρη Τσερτσιγιάν, μεταπτυχιακό Φοιτητή, από την Πόλη.
Η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης δέχθηκε σε ακρόαση:
Τον Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη κ. Άνθιμο Κωσταράκη, από την Ξάνθη.
Τον Ελλογιμ. κ. Kahl Thede, Πανεπιστημιακό Καθηγητή, από την Jena
της Γερμανίας.
Την Ευγεν. κ. Σοφία Κωστίδη, Δημοσιογράφο, από την Αθήνα.
Εκπροσωπήσεις

Η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος εκπροσωπήθηκε από τον Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη κ. Καισάριο Χιόνη, στη δεξίωση για την Επέτειο της Εθνικής εορτής της Πολωνίας, που παρέθεσε τo Γενικό Προξενείο της χώρας αυτής στην Πόλη, την Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2022.

Η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος εκπροσωπήθηκε:

Από τον Σεβ.Μητροπολίτη Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου κ. Δημήτριο, κατά την ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτου Δράμας κ. Δωροθέου, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 19 Νοεμβρίου 2022, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου της Δράμας.
Aπό τον Σεβ. Μητροπολίτη Καλλιουπόλεως και Μαδύτου κ. Στέφανο σε εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Πέραν (Beyoğlu), την Κυριακή, 20 Νοεμβρίου 2022, στο Τέμενος του Ταξίμ, στη μνήμη των θυμάτων της πρόσφατης τρομοκρατικής επιθέσεως στον Πέραν.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ