16.1 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Μαίρη Κομοροσάνο:”Ταξίδι μνήμης στους χώρους της Σχολής Γαλατά” (Βίντεο)

Ξεκίνησε την Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2021 ο Β΄Κύκλος διαδικτυακών διαλέξεων Οκτώβριος – Δεκέμβριος 2021, που διοργανώνει το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη στο πλαίσιο των πολιτιστικών του δράσεων και της προβολής της ιστορικής Συλλογής Σακκουλίδη, η οποία στεγάζεται στο Σισμανόγλειο Μέγαρο, σε συνεργασία με την Εταιρεία Μελέτης της καθ’ Ημάς Ανατολής.

Και αυτός, ο Β΄Κύκλος διαδικτυακών διαλέξεων υπό τον τίτλο «Τόποι και Πρόσωπα της Πόλης», αναφέρεται στην πρόσφατη ιστορία του Ελληνισμού της Πόλης.

Ακαδημαϊκός συντονισμός προγράμματος:

Ευαγγελία Αχλάδη, Υπεύθυνη Βιβλιοθήκης Σισμανογλείου Μεγάρου

Σάββας Τσιλένης, Πρόεδρος της Εταιρείας Μελέτης της Καθ’ Ημάς Ανατολής.

Την πρώτη διάλεξη του Β΄Κύκλου έκανε η Μαίρη Κομοροσάνο, Πρόεδρος του Ιδρύματος Σχολής Γαλατά, με θέμα: “Ταξίδι μνήμης στους χώρους της Σχολής Γαλατά”.

Η Μαίρη Καρατζάογλου – Κομοροσάνο γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη, στην περιφέρεια της Σχολής Γαλατά, όπου και έζησε μέχρι τα 15 της χρόνια. Τα πρώτα της γράμματα τα έμαθε στο Δημοτικό Σχολείο του Ζαππείου, όπου συνέχισε το Γυμνάσιο και το Λύκειο. Από το 1996 δραστηριοποιείται στο Γηροκομείο Βαλουκλή ενώ από το 2000 είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Απόρων και Ασθενών του Γηροκομείου Βαλουκλή. Από το 2009 διατελεί Πρόεδρος του Ιδρύματος της Σχολής Γαλατά και εργάστηκε για την αναπαλαίωση του κτιρίου και την καθιέρωση της Σχολής Γαλατά ως Κέντρο Πολιτισμού, ένας στόχος που υολοιείται σήμερα. Είναι παντρεμένη με τον οικονομολόγο Κώστα Κομοροσάνο, και έχει δύο γιούς, τον Αλέξη, που είναι μηχανικός υπολογιστών και τον Σωκράτη που σπούδασε διοίκηση επιχειρήσεων.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ