Εδώ και αρκετά χρόνια οι επικριταί του Φαναρίου και του Οικουμενικού Πατριάρχου μας «καθηγηταί» τινές, κληρικοί τε και λαϊκοί, εν ενεργεία και πρώην, Πανεπιστημιακοί Θεολόγοι, πολεμούν παντοιοτρόπως και μανιωδώς άνευ επιχειρημάτων την Μεγάλη Εκκλησία.
Οι περισσότεροι εξ αυτών σπούδασαν όμως και στην Εσπερία, ιδίως στην Γερμανία, δίπλα στους «Παπικούς», όπως τους αποκαλούν τώρα, πήραν περγαμηνές από τα Πανεπιστήμιά τους, που τους βοήθησαν φυσικά στην ανέλιξή τους στο ελληνικό Πανεπιστήμιο.
Τώρα ως νοσταλγοί του μεσαίωνος, δήθεν φιλομόναχοι και πατερικοί κατηγορούν μανιωδώς το Πατριαρχείο, χάρη στα οικουμενικά ανοίγματα και τους διαλόγους του οποίου μπόρεσαν και σπούδασαν και στην Ευρώπη!! Είς εξ αυτών, αφού δήθεν επιχειρηματολόγησε -φυσικά ανεπιτυχώς- κατά της Μεγάλης Συνόδου, πριν από καιρό, τώρα βάλθηκε να πείσει την ελλαδική Εκκλησία να μην αναγνωρίσει το Αυτοκέφαλο της Ουκρανίας, πουλώντας γνώση και πνεύμα στην διαρκή Σύνοδο της Ελλάδος, παρατάσσοντας δήθεν «αγιοπατερικά» κτλ επιχειρήματα, τα οποία, εν τέλει, λίγο απέχουν από οργανωσιακές ηθικοπλαστικές παροτρύνσεις. Γνωρίζει υποτίθεται και την εν Πνεύματι Αγίω συνεδρίαση της κάθε Συνόδου της Εκκλησίας και όμως παρεμβαίνει!! Όπως φαίνεται, η στείρα αντιπολίτευση και η πολεμική προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο μας και τους θεσμούς του, αποτελεί λόγο ύπαρξης για πολλούς εξ αυτών, οι οποίοι εμφορούνται από ακροδεξιά εκκλησιαστική ιδεολογία και ως δήθεν καθαροί και ακραιφνείς ορθοδοξολογούντες νομίζουν ότι θα μνημονεύονται ως «αντιφρονούντες σοφοί Γέροντες» με τα ψευδεπιγράφου θεολογίας δήθεν σοφά κείμενά τους!
Επί δεκαεπτά αιώνες η Μεγάλη του Χριστού Εκκλησία είναι εδώ στην Πόλη, στις επάλξεις, διδάσκει θρησκευτικό ορθόδοξο πολιτισμό, συμβιώνει και συνυπάρχει. Εβλήθη και βάλλεται πολλάκις εκ των οικείων συνήθως βελών, αντιπαρατάσσει όμως συν τοις άλλοις το «Αρχὴ σοφίας φόβος Κυρίου, καὶ βουλὴ ἁγίων σύνεσις, τὸ δὲ γνῶναι νόμον διανοίας ἐστὶν ἀγαθῆς, Παρ. 9,10». Ο έχων ώτα ακούειν ακουέτω!!
Πόλη, 10 Σεπτεμβρίου 2019
δρ Αντώνιος Χατζόπουλος
Λίγα λόγια και μεστά."Ουκ εν τω πολλώ το ευ".Ευγε.
Ο σαλος
Σε ευχαριστώ, κάθε καλό